Spanje: komkommertekort met de kerst

De Spaanse vereniging Hortyfruta is in spoedberaad bijeengekomen. Aanleiding zijn de mogelijke problemen ten gevolge van de komkommerschaarste. Hortyfruta heeft de slechte situatie, die het gevolg is van vele weken achtereen te hoge temperaturen, geanalyseerd.

Met de plotselinge komst van regen in een situatie waarin de productiecapaciteit laag is, zullen hoeveelheden nog verder afnemen - een bijzonder ongelukkige samenloop van omstandigheden, omdat de kerst voor de deur staat en die tijd traditioneel een flinke boost in de verkoop met zich mee brengt.

Hortyfruta buigt zich over de mogelijkheden om tekorten te voorkomen en voldoende aanvoer gedurende de feestdagen te garanderen.

Bovendien is het de afgelopen tijd sowieso al dramatisch gesteld met de komkommer uit Granada, omdat de productie is toegenomen (de meeste telers hebben rond dezelfde tijd geplant) en de prijzen laag zijn. Telers zetten dus af met verlies. Dit zal een enorme financiƫle impact hebben, temeer omdat telers toch al met de nodige problemen (denk aan de Russische boycot) te kampen hebben.

Bron: granadahoy

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven