Frankrijk: Fruidor's bananen rijpen in koelcellen

Tonnen bananen rijpen elk jaar in Rochepinard, in de koelcellen van Fruidor, voordat zij worden getransporteerd naar de supermarkten. Fruidor importeert bananen uit de Antillen (90%), evenals uit delen van Afrika, het Caribisch gebied en Latijns-Amerika. De bananen zijn verdeeld over 8 koelcellen en gereed voor verkoop aan groot-handelaren en retailers als zij de gewenste kleur hebben. Dit duurt meestal 5 dagen.

Als de bananen rijpen, verlaagt het amidonniveau en stijgt de hoeveelheid sacharose waardoor de bananen geel worden. Dit proces wordt versneld door een temperatuur-verhoging tot 17,5 graden Celsius gepaard met een injectie van gas en ethyleen. Wanneer de temperatuur minder is dan 12 graden Celsius, worden de bananen zwart. Het wordt daarom aanbevolen om bananen niet in de koelkast op te slaan. Dat geldt met name voor de consument.
 Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.