Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

500 kroppen sla per jaar per vierkante meter

Concept geïnspireerd door Star Trek

Urban Barns ontwikkelt aan de hand van Star Trek een ultra-futuristisch, maar realistisch tuinbouwconcept voor de verbouwing van heel veel planten in een kleine ruimte. De loods is bruikbaar aan de rand of in het centrum van de stedelijke omgeving. De CEO van Urban Barns, Richard Groome, gelooft dat het systeem jaren voorloopt op andere geautomatiseerde teeltsystemen.Verlicht door een LED-systeem en met gebruik van gerecycled water en geen beschermingsmiddelen groeit er in een tal van Urban Barns in Montreal momenteel sla, 'micro-greens' en kruiden voor restaurants en hotels. Het concept speelt in op het vervoer van groenten en fruit over lange afstanden tussen de 5.000-10.000 kilometer. De schuren in stedelijke gebieden kunnen het transport verminderen.

De Urban Barns vertegenwoordigen volgens Groome niet iets onnatuurlijks, ook al worden de gewassen niet onderworpen aan de grillen van moeder natuur. Groome hoopt de Urban Barns te introduceren in woestijngebieden als Arizona of Las Vegas of in Australië en het Midden-Oosten.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.