Perfotec runner up bij Europese Milieuprijzen

Met haar houdbaarheidverlengende technologie voor verse groenten en fruit is het Nederlandse bedrijf PerfoTec als runner-up benoemd tijdens de ceremonie van de prestigieuze European Business Award voor het milieu. Dit is op 1 december bekend gemaakt tijdens het 17e Europese Forum voor Eco-innovatie in Lyon, Frankrijk. Volgens de jury is PerfoTec is runner-up omdat ze met haar technologie bewijst dat duurzaamheid, in de vorm van het terugdringen van voedselverspilling en bedrijfsprestatie goed samen kunnen gaan.


Bas Groeneweg (rechts)

Groente en fruit staan in de top 5 van meest verspilde producten. Het Respiration Control System van PerfoTec verlengt de houdbaarheid van verse groenten en fruit tot wel 100%. Groente en fruit hebben zuurstof nodig om vers te blijven. De hoeveelheid zuurstof varieert echter per soort en gedurende het seizoen. PerfoTec levert apparatuur aan verpakkers van AGF, die precies de benodigde hoeveelheid zuurstof meet en vervolgens de verpakkingsfolie van de juiste microperforatie voorziet. Daarmee kan de houdbaarheid flink worden verlengd. Verschillende pilots met retailers, waaronder Marks & Spencer, tonen aan dat op deze manier de derving van voorverpakte groentes en fruit met 50% kan worden teruggedrongen en de omzet stijgt.Bas Groeneweg, directeur van PerfoTec BV: "We waren al ontzettend blij met de nominatie maar benoemd worden als runner-up bij de EBAE is een enorme impuls voor ons. De internationale erkenning van de EBAE gecombineerd met de reeds succesvolle prestaties bij retailers bevestigt onze missie om de PerfoTec systeem te implementeren als de internationale standaard voor het verpakken van groenten en fruit."

PerfoTec was één van de 16 genomineerden uit de 152 inzendingen voor de awards en één van de 3 in de Products & Services categorie. De European Business Awards voor het milieu erkennen en promoten de pioniers van vandaag in groene innovatie. Ze worden elke twee jaar uitgereikt en streven naar erkenning en beloning van Europese bedrijven die een voorbeeld zijn van het samenbrengen van succesvolle innovatie, economische haalbaarheid en milieuoverwegingen.

Voor meer informatie:
Ivo Hendriks
Commercial Director PerfoTec B.V.

Tel: +31 6 1323 5169 / +31 297 255 554
info@perfotec.com
www.perfotec.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.