Hans van Kemenade, Jakova:

"Grote vraag van retail naar groentepakketten"

Tholen - Van oorsprong was Jakova actief in de handel van uien en geschoonde uien voor de industrie. Nog altijd is dit een belangrijke poot van het bedrijf, maar na de overname van het bedrijf in 2010 zag Hans van Kemenade mogelijkheden om hier activiteiten bij op te pakken. Hij vond de uitdaging in groentepakketten voor de retail, zowel voor de bereiding van soep, pasta als ratatouille. "We zien grote mogelijkheden met deze producten.""We stellen verschillende pakketten samen van verschillende groenten. Daarbij onderscheiden we ons van de kant-en-klaarmaaltijden, maar we leveren de producten en recepten buiten de koeling, waarmee de consument zelf een verse soep of schotel kan bereiden. Het is een tamelijk nieuwe markt, maar er is wel degelijk vraag naar. De producten liggen nu al bij één van de grootste retailers van Nederland. Uitdaging is nu om dit verder uit te rollen in West-Europa", vertelt Hans.

De soeppakketten zijn al beschikbaar voor groentesoep, tomatensoep, pompoe-nensoep, uiensoep en erwtensoep. "Uien-, erwten- en pompoenensoep zijn echte winterproducten. De uitdaging is om in de zomerperiode vervangers te zoeken, zodat we een compleet jaarrond concept aan kunnen bieden. Ook voor de pasta's en ratatouille willen we verder consumentenonderzoek gaan houden om te kijken waar de interesses van de consumenten liggen."

"We staan nog in de startblokken en gaan de eerste volledige winter in met onze pakketten, maar in Nederland zitten we met de diverse inkooporganisaties aan tafel en ook vanuit het buitenland verwachten we meer vraag. Daarbij zijn er nog zoveel diversiteiten en herkomsten van de pakketten mogelijk, dat we ons voorlopig nog wel even blijven ontwikkelen!"
 
Voor meer informatie"
Jakova bv
De Langeweg 9A
4762 RA Zevenbergen
info@jakova.nl
www.jakova.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.