Fresh.Point

Nieuw monitoringsplatform EU

ChainPoint en een aantal internationale handelaren in de Europese groenten- en fruitsector hebben een nieuw initiatief bedacht: Fresh.Point. Dit is een platform dat helpt met het controleren van informatie. Het systeem is gebaseerd op het bekende ChainPoint platform, dat bedrijven helpt met het monitoren van productieketens. Het nieuwe platform verbindt handelaren met voedingslaboratoria en geeft informatie over de producten. Na een succesvolle introductie met enkele gebruikers, wil Fresh.Point nog meer handelaren en groothandelaren aan het netwerk toevoegen.

Er wordt informatie en kennis gedeeld via het online platform. Zo is er meer controle en kunnen handelaren zorgen voor de beste kwaliteit en betrouwbaarheid van zowel het proces als de informatie. Tegelijkertijd kunnen kosten en risico's worden verminderd. Daarnaast worden gegevens anoniem bij elkaar gevoegd en vervolgens geanalyseerd door de DFHV (de Duitse vereniging voor fruithandel). Hierdoor kunnen naderende bedreigingen worden voorkomen.

Hoe het werkt:
In Fresh.Point kunnen handelaren vragen aan laboratoria om producten te testen. De manager hoeft alleen een formulier in te vullen en er wordt een steekproef gedaan. De testresultaten worden automatisch gerapporteerd aan Fresh.Point, waar deze resultaten ook kunnen worden bekeken door individuele handelaren.

Fresh.Point zal ook een functie hebben om een automatische analyse uit te voeren. Zo kunnen handelaren bijvoorbeeld leveranciers, de herkomst etc. controleren. Daarnaast kunnen via de toevoeging van Fresh.Point Discovery ook zoeken naar allerlei andere nieuwe mogelijkheden. 

4fresh
4fresh zal per 1 december 2014 offline gaan. Aangezien DFHV de toekomstige belangen van haar leden wil beschermen, is Fresh.Point een welkom alternatief voor het bekende 4fresh-platform. Fresh.Point zal ook deel uitmaken van het comité van deskundigen van DFHV.

Leden van DFHV of handelaren die meer informatie willen over dit nieuwe systeem, kunnen contact opnemen met ChainPoint. 

Vraag hier naar de informatiebrochure.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven