India: Aardappelproductie gedaald met 2.3%

Volgens voorlopige ramingen zal de aardappeloogst van seizoen 2013-2014 in India 2,3% lager zijn dan vorig seizoen. Deze informatie werd gegeven door Sanjeev Balyan, de minister van landbouw. De redenen voor het tekort waren vooral regen en ziektes, ontstaan door bacteriën in februari en maart dit jaar.

"De prijsstijging van de aardappel is niet alleen te wijten aan vermindering van de productie, maar ook aan andere factoren. Voorbeelden hiervan zijn seizoens-gebondenheid, ongunstige weersomstandigheden, vervoerskosten, koelingskosten, speculatie over het dreigende tekort, de stijgende vraag als gevolg van de hogere inkomens, verstedelijking etc", meldt de minister.

De regering zal een minimumprijs instellen van $ 450 per ton (€ 360 per ton) sinds 26 juni. Er zijn beperkingen op de voorraad opgelegd voor een jaar. Daarnaast wordt geadviseerd om actie te ondernemen tegen het inslaan van grote hoeveelheden en zwarte marketing. 

Vorige maand heeft de regering besloten om aardappelen uit Europa te importeren. Aardappelen worden gemiddeld verkocht voor 2072 Indiase rupee (€ 26,83 ) per quintal in New Delhi. Vorig jaar was dit nog 1563 rupee (€ 20,24) per quintal. Dat is een stijging van bijna 33 procent.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.