Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Dole Europe breidt Dole Earth uit met biologische bananen

Voortbouwend op het succes van haar Dole Earth online platform met traditionele bananen en ananassen, heeft Dole Europe vandaag de uitbreiding van de website aangekondigd met biologische bananen. Alle biologische bananen van het merk Dole die in Europa worden geïmporteerd krijgen een nieuw ontworpen fruitsticker met een 5-cijferige code van het landbouwbedrijf waardoor consumenten hun fruit kunnen herleiden naar de boerderij waar het geproduceerd is. Bezoekers krijgen dan de gelegenheid om een online interactieve tour van een biologische bananenboerderij te maken en meer te leren over de mensen en boerderijen die het fruit produceren.

"De consumptie van biologische bananen neemt in heel Europa toe en we zien grote belangstelling bij de consument om meer te weten te komen over de biologische landbouw," aldus Xavier Roussel, Communication and Marketing Director bij Dole Europe. "Onze website neemt de consument achter de schermen om de mensen achter het fruit te ontdekken, alsmede de uitdagingen waarmee boeren geconfronteerd worden bij het produceren van fruit van de hoogste kwaliteit."

De site heeft een groot aanbod van video's over verschillende milieu- en sociale aspecten van de productie van biologische bananen. De kwaliteit en inhoud van deze video's zijn onlangs door de Cannes Corporate Media & TV Awards bekroond met een Gold Dolphin Award voor de film "Pure Nature", die het werk van Felix Ortega, een kleine biologische bananenboer in de Ecuadoriaanse hooglanden, in beeld brengt.

Dole is de wereldleider in de productie en distributie van biologische bananen. Dole lanceerde de biologische productie van bananen in 1996 in Honduras en bezit momenteel biologische boerderijen in Ecuador en Peru. Bovendien verkrijgt Dole biologische bananen van verschillende telers in Ecuador, Peru, Colombia, Mexico en de Dominicaanse Republiek.

Dole Earth Organics zal in week 48 van start gaan vanuit al haar Latijns-Amerikaanse locaties met herontworpen dozen, stickers en consumentenzakken. De lancering zal met promoties in de winkels ondersteund worden. De Dole Earth-website is beschikbaar in 7 talen.

Voor meer informatie:
Dole Europe GmbH
Xavier Roussel
Stadtdeich 7
20097 Hamburg
xavier.roussel@dole.com
Tel.:+49 (0)40 32906-0 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.