Prata-bananen niet in gevaar door Braziliaanse droogte

Volgens Heider Cabral, manager van Abanorte, wordt het project voor de Braziliaanse export van Prata-bananen niet gehinderd door droogte, hoewel sommige telers er wel last van ondervonden hebben. Abanorte probeert voet aan de grond te krijgen in overzeese gebieden.

De Prata-banaan wordt voornamelijk geteeld in Brazilië en heeft verschillende eigenschappen die het bananenras onderscheidt van de Cavendish. De export van de Prata, en het bijbehorende project, wordt gesteund door organisaties als FIEMG, SEBRAE, GOVERNO de Minas en BID, en "de definitieve resultaten zullen worden aangekondigd op 5 december op het centrale kantoor van Abanorte in Janaúba", aldus Cabral.


Prata bananen


De Braziliaanse productie van bananen is van oudsher gericht op de binnenlandse markt, met een export van slechts 1%. Cabral stelt dat er genoeg mogelijkheden zijn om het marktaandeel op buitenlandse markten te vergroten, vooral met het bananenras Prata, maar ook met de Cavendish.

Voor meer informatie:
HEIDER L. CABRAL
ABANORTE
cabral@abanorte.com.br
T: 38-38212936
M: 38-91960050


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.