Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
deze week crisisoverleg

Spanje: Overproductie en lage prijzen uien

Niet alleen in Nederland wordt geklaagd over de uienmarkt. Ook de Spaanse collega's hebben het moeilijk. Het Spaanse uienareaal steeg met 20% en daarbovenop kwamen nog eens goede opbrengsten, die vaak de 100.000 kg per hectare overtroffen. Dit leidde tot overproductie en lage prijzen.

Op dit moment worden aan telers prijzen van 3 cent per kilo worden betaald, terwijl de kostprijs toch al tussen de 7 en 11 cent ligt. Wat de situatie nog moeilijker maakt is dat overal in Europa de producties hoog zijn. De Spaanse telers exporteren bijna de helft van de totale uienproductie. Deze week komt de uientelersvereniging van telers uit Castile-La Mancha (PROCECAM) bijeen om de situatie te bespreken.

In Castile-La Mancha is het uienareaal 12.142 hectare. Dat is bijna de helft van het Spaanse areaal. De gemiddelde productie van 905.985 ton in het gebied vertegenwoordigt zelfs 63% van de totale Spaanse uienteelt (1.284.415 ton).

Voor meer informatie:
Onion Producers Association
of Castile-La Mancha
PROCECAM.
Calle San Clemente, 50
02600 Villarrobledo, Albacete
SPAIN
Telf: 638103910

Publicatiedatum: