Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

VS, Canada, Engeland en Caribische Eilanden grootste exportmarkten

Dominicaanse Republiek: export kasgroenten goed voor $100 miljoen

De Dominicaanse Republiek heeft dit jaar de grens van 100 miljoen dollar overstegen in de export van kasgroenten, aldus inlichtingen van het departement voor kasteelt (Deprobap_ van het Ministerie van Landbouw.

In de loop van het jaar exporteerde de Dominicaanse Republiek voor 111.625.484 dollar. Dat is 15 miljoen dollar meer dan in 2013, conform de analyse van Deprobap, welke deze positieve cijfers in de sector toeschrijft aan een uitbreiding van het areaal aan kasteelt met 933 miljoen vierkante meter. De analyse toont aan dat de belangrijkste afzetmarkt de VS is, gevolgd door Canada, Engeland en de Caribische Eilanden.

Het Ministerie van Landbouw zal conform de aanbevelingen in het hele land de kasteelt blijven stimuleren, omdat deze investering een impuls geeft aan de lokale economie inclusief een toename van werkgelegenheid. Momenteel worden in de kassen onder meer diverse rassen paprika's, komkommer, tomaten, meloen, keukenkruiden, bloemen, aubergines, courgettes, Sandia meloenen, sla, selderij en oosterse groenten gekweekt.


Bron: EFE


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.