Morrisons sluit zes conveniencewinkels

Morrisons had als doelstelling om per jaar 100 plaatselijke winkels te openen, maar in september erkende Morrisons, dat het er slechts 60-70 zouden zijn dit jaar. Morrisons meldt nu dat er 6 gemakswinkels moeten sluiten. Deze winkels gaan binnen een paar weken dicht, minder dan 2 jaar na opening. 
 
De sluiting komt na maanden van speculatie, dat Morrisons gedwongen zou worden om een aantal onderpresterende winkels te sluiten, die overhaast waren meegegaan in een snelle expansieprogramma. In 2013 kocht Morrisons delen van het vroegere Jessops, HMV en Blockbuster-outlets nadat deze winkels failliet gingen in een poging om binnen te komen op de zeer actieve gemakswinkelmarkt.

Volgens Morrisons blijft de keten "ambitieuze groeidoelstellingen voor de toekomst" voor plaatselijke winkels handhaven, alsook het doel om op termijn van jaren tot 100 nieuwe winkels per jaar te komen. Maar insiders zijn sceptisch of de keten uit Bradford dit doel kan bereiken, want er is ook de strijd om winkels te handhaven tegen de rivalen Sainsbury's, Tesco, Waitrose, Aldi en Lidl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven