Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Griekenland: sinaasappelproductie -9%

De Griekse productie van sinaasappelen zal volgens Freshfel Europe naar verwachting dalen tot 870.000 ton in 2014/15, een daling van 9% ten opzichte van de 960.000 ton in 2013/14. De productie van citroen en grapefruit blijft stabiel, respectievelijk op 55.000 ton en 7000 ton. De gemiddelde prijs van Naveline sinaasappelen, afhankelijk van de oogstkwaliteit, staat op 0,20-0,30 euro dit jaar. Prijzen in Argolida beginnen bij 0,24 euro, en kunnen oplopen tot 0,30 euro. Als gevolg van tekorten zijn de prijzen in Laconia licht gestegen tot 0,20-0,25 euro per sinaasappel.

Deze schattingen hebben geresulteerd in goede vooruitzichten als het gaat om de prijzen, hoewel de gevolgen van de Russische boycot nog onduidelijk zijn. Daarbij zijn de volumes van de Navel- en Navelinerassen in alle Griekse regio's laag. Echter, de kwaliteit is goed. De productie van Clementines is ook gedaald, terwijl de Nova- en Ortanikrassen het beter doen dan vorig jaar.

Publicatiedatum: