"Start als zelfstandig ondernemer van Pinguin Aquitaine SAS"

Herwig Dejonghe verlaat Greenyard Foods

Tholen - Herwig Dejonghe heeft besloten om Greenyard Foods als COO te verlaten en zelfstandig te starten met het Franse Pinguin Aquitaine SAS. Hij blijft de groep ondersteunen als consultant. Herwig vertelt: "Ik heb het mooie Pinguin opgebouwd en het is uitgegroeid tot een multinational. Als manager had ik veel verantwoor-delijkheid, maar het was toch niet mijn eigen zaak. Het ondernemersbloed ging weer kriebelen."

Herwig Dejonghe gaat een nieuwe uitdaging aan als zelfstandig ondernemer in verschillende vennootschappen. Reeds eerder heeft Herwig Dejonghe met zijn kinderen een participatie van 33% genomen in Mestdagh NV uit Veurne, producent van artisanale diepvriesgerechten en desserts en nu koopt hij 52% van de aandelen van Pinguin Aquitaine SAS. Herwig Dejonghe verkoopt zijn aandelen van Greenyard Foods (2,86%) aan Deprez Holding NV van Hein Deprez.Familiebedrijf

Herwig vertelt dat hij graag eigen baas is. "Pinguin Aquitaine SAS in Frankrijk heb ik zelf opgericht en op een bepaald moment kwam de mooie kans om dit over te nemen. Mijn Pinguin-hart ging hier sneller van kloppen. Ook mijn kinderen kunnen nu in de zaak, mochten ze dat willen."

Herwig vergelijkt zich met iemand die het huis uit gaat, maar zijn ouders zeker blijft respecteren. "Het is ook allemaal goed verlopen. De kans was gewoon te mooi om te laten liggen. Het bedrijf in Frankrijk heeft een areaal van 16 hectare. Er zijn 26 mensen werkzaam en in het seizoen 100. De landbouwstreek is super en we hebben een goede ligging aan de A10, de weg van Spanje naar Bordeaux. De focus ligt op suikermais, dat is het belangrijkste product daar. Daarnaast zullen we ook bonen, wortelen en andere zuiderse producten gaan telen als ingrediënt voor de industrie."

Geen Pinguin meer
De naam van Pinguin Aquitaine SAS zal binnen enkele maanden worden veranderd. "Het wordt mijn eigen bedrijf met een volledig andere naam. Ik mag dan nog wel een Pinguin in mijn hart zijn, maar niet meer naar buiten toe", besluit hij. Herwig blijft Greenyard Foods ondersteunen als consultant.

Quote van Marleen Vaesen, CEO van Greenyard Foods:
"We zetten hiermee een belangrijke volgende stap in de managementstructuur van de groep. Deze volgt op de versteviging van de groepsstructuur, die 2 jaar geleden werd doorgevoerd. De vernieuwde strategie en structuur hebben geleid tot een sterke groei in bedrijfsresultaten, vooral in de diepvries divisie. De groep is nu klaar voor de volgende stap. De COO functie zullen we niet invullen. In een overgangs-periode zal Herwig de groep bijstaan als consultant."

"Ik neem de gelegenheid om Herwig Dejonghe hartelijk te bedanken voor zijn zeer belangrijke bijdrage aan Greenyard Foods. Zijn passie en gedrevenheid hebben ertoe bijgedragen dat de groep is uitgegroeid tot nummer 2 speler in de sector. Herwigs familie richtte het eerste diepvriesbedrijf Pinguin op in Vlaanderen in 1965 en lagen aan de basis van de ontwikkeling van de diepvriessector in West-Vlaanderen. We wensen Herwig zeer veel succes bij de volgende stap in zijn carrière als zelfstandig ondernemer."

Voor meer informatie:
Greenyard Foods
Vijverbos NV
Ommegang-oost 6
t. +32 51 78 82 01
f. +32 57 49 06 87
8840 Westrozebeke
www.greenyardfoods.com
info@greenyardfoods.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.