fotoreportage

Liesbeth Boekestein neemt afscheid van Koppert Cress

Tholen - Op beurzen in binnen- en buitenland is ze de afgelopen tien jaar hét gezicht van Koppert Cress geweest. Op de Fruit Logistica in februari zal dat nog zo zijn, maar daarna moet het bedrijf iemand anders in de stand zetten. Gisteren nam Liesbeth Boekestein afscheid van het bedrijf, maar nog niet van de AGF-sector.


 
Bekijk de fotoreportage hier
 
"Het meisje dat kriskras door Duitsland crosst met een doos konijnenvoer in de achterbak", schertste Rob Baan bij het afscheid van Liesbeth Boekestein. Liesbeth gaat richting de pensioengerechtigde leeftijd en hield gisteren haar afscheidsreceptie. De afgelopen tien jaar heeft ze voor Koppert Cress de Duitse markt onder handen genomen. Zeker voor haar werk tijdens de EHEC-crisis is Rob haar dan ook zeer erkentelijk. Voor het bedrijf is de Duitse markt enorm belangrijk: er gaat 25% van de productie naartoe. "Als je al die dozen achter elkaar legt, kun je 25 keer de aarde rond gaan. De EHEC was een moeilijke tijd. Liesbeth heeft de markt teruggewonnen."


Door de jaren heen voor Koppert Cress op de Fruit Logistica. Links in 2010, rechtsboven in 2006 en rechtsonder in 2011 met collega's Helene en Nicole.
 
Opvallend genoeg was de EHEC niet de eerste crisis waarbij Liesbeth het imago van het Nederlands product op de Duitse markt moest verbeteren. Tijdens de "wasserbombe" deed ze hetzelfde voor de tomaat, namens het Centraal Bureau Tuinbouwveilingen. "Het was een klus, maar het negatieve is voorbij. Er wordt nog net niet geadviseerd Nederlandse waar te kopen, maar het negatieve imago is weg. Dat komt niet door mij, maar door de hele tuinbouw. Daar kunnen we trots op zijn", blikt ze terug.
 
Wat gaat ze missen? "Het actief zijn in de sector. Ik ben altijd bezig geweest met de AGF. De gastronomie is een enorm leuke doelgroep, heel dankbaar. Het contact met de handelaren", somt ze op. Wat ze niet gaat missen, is een moeilijkere vraag. "Het is niet zo dat mijn werk mijn hobby is. Werk is werk. Maar het stoppen knaagt wel even. Ik ben nog goed gezond en had zo nog een paar jaar door gekund." Stilzitten gaat ze in ieder geval niet. In april wordt het eerste kleinkind verwacht. De tuin is een hobby. In Frankrijk staat nog een huis dat bezocht moet worden en de eerste stappen om als ZZP'er op projectbasis aan de slag te gaan in de AGF-sector zijn gezet. Maar eerst, vandaag al, op reis naar Marokko. "Een cruise, dat hoort wel bij de leeftijd, hè? Maar het schijnt te gaan stormen. De woelige baren. Op avontuur, daar houd ik van."
 


Bekijk de fotoreportage hier


Liesbeth is per mail te bereiken.
 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.