"Hennie van Es: "Ecuador vult gat tussen Brazilië en Peru"

Eerste Kent-Mango's uit Ecuador gearriveerd bij Total Exotics

Gisteren arriveerden de eerste Kent-mango's uit Ecuador via luchtvracht bij Total Exotics. Bij deze gelegenheid waren zowel de viceminister van Handel, Juan Francisco Ballén, als Juan Patricio Navarro van Pro-Ecuador Rotterdam aanwezig.


Mr Juan Francisco Ballén, Hennie van Es en Juan Patricio Navarro

Het Ecuadoraanse mangoseizoen loopt van november tot eind januari, waardoor er een soepele overgang zal zijn naar het Peruaanse seizoen. "Dit jaar zijn de mango's uit Ecuador extra interessant omdat Peru als gevolg van de weersomstandigheden niet voor eind januari op de markt komt", verklaar Hennie van Es.

"Daarnaast is ook het Braziliaanse aanbod om klimatologische redenen verstoord. Er zijn wel Braziliaanse mango's op de markt. Maar de Kent-mango's van onze farm in Ecuador zijn erg zoet en sappig en hebben een geweldige kleur met een 80% blos", vervolgt Hennie.Hij noemt de Kent de allerlekkerste mango die er bestaat en ook nog eens de enige vezelvrije. "Mensen willen graag Kent-mango's jaarrond hebben, maar dat is op dit moment nog niet mogelijk. Op geen enkele plek worden jaarrond Kent-mango's geteeld, omdat er tenminste 10°C verschil in dag- en nachttemperatuur moet zijn. Dat is ook de reden dat Peru zo laat is dit jaar."

In 2013 produceerde Ecuador 11 miljoen dozen mango's, maar in 2014 wordt een productiedaling van 30% verwacht als gevolg van de klimatologische omstandigheden. Zo'n 80% van de mango's die in Ecuador worden geteeld, zijn het Tommy Atkins ras en wordt verstuurd naar de VS. De kleinere Kent-productie wordt verdeeld tussen de VS en de EU.

Total Exotics werkt exclusief met San Judas Tadeo Farm, dat ETI-geaccrediteerd is en werkt volgens de hoogste sociale- en milieunormen. Er zullen zo'n 1.200 dozen per week via luchtvracht worden verstuurd, maar volgens Hennie is een groot deel al voorgeprogrammeerd. Total Exotics biedt de ready to-eat mango's aan onder het eigen merk 'Fruit for the senses' en onder label van de klant."Er is op dit moment een tekort aan mango's op de markt. Het Ecuadoraanse seizoen stelt ons in staat om het gat tussen Brazilië en Peru te vullen. De komende jaren zullen we de Europese markt verder van mango's uit Ecuador voorzien", zegt Hennie. De eerste mango's via zeevracht worden op 5 december verwacht.

Voor meer informatie:
Hennie Van Es
Total Exotics
Tel: (+31)-180-644-040
Email: hennie@totalexotics.com
www.TotalExotics.com

Auteur: Nichola Watson
Bron: www.agf.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven