Stabiliteit voor mandarijnen en citroenen

Spanje: Daling sinaasappelprijzen

In Andalusië (Spanje) zijn de prijzen van de Navelina sinaasappelen halverwege november gekelderd als gevolg van het toenemende aanbod. Ondertussen zijn de prijzen van mandarijnen en citroenen stabiel gebleven. Volgens de laatste marktstudie overschrijdt de sinaasappel nauwelijks de gemiddelde prijs van 0,10 € / kilo. 

De prijzen zijn 39% lager dan begin november. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar zijn de prijzen gedaald met 20 tot 30%.De gemiddelde prijs van mandarijnen bedraagt 0,31 € / kilo. Dat is een paar centen lager dan in voorgaande weken. De prijs is in ieder geval veel hoger dan vorig seizoen, waarbij de prijs nooit 0,24 € / kg overschreed. Dat is dus 29% lager dan nu. 

De prijzen van citroenen zijn weinig veranderd, ondanks dat er nog veel markten moeten worden bereikt. Dit gebeurt in de aankomende dagen, dus er wordt wel een toename van de vraag verwacht. De prijs van citroenen bleef 0,27 € / kilo. Dat is 17% meer dan in dezelfde periode vorig jaar en iets lager dan die van de vorige weken. Toen was de prijs 0,30 € / kilo.De prijsverschillen zijn het gevolg van de Russische importstop. De producten worden tegen koersverlies verkocht aan Oost-Europa die deze later exporteren naar Rusland. Er wordt gezocht naar nieuwe faciliteiten die kunnen zorgen voor nieuwe kopers. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.