Jan Franje, Franje Onions:

"Hoge beursnotering belemmert uienhandel"

Tholen - Beursnoteringen zorgen vaak voor ophef in uienland, zo ook dit jaar. "Er wordt genoteerd tot 9 euro, terwijl de baalprijs 11 euro is. Ik vind het onbegrijpelijk dat die noteringen zo hoog zijn. De beursnoteringen belemmeren momenteel de uienhandel. Alleen Middenmeer noteert normaal. Als ik voor 9 euro uien moet inkopen, heb ik ze voor 11 euro op het bedrijf. Dan kan ik er dus niks aan verdienen", concludeert Jan Franje van Franje Onions."En dat is niet voor het eerst. Ook vorig jaar werd er rond oktober veel te hoog genoteerd. Deze prijzen zijn echt uit de lucht gegrepen", vervolgt Jan. Volgens de verpakker is het al met al een stuk rustiger geworden in de uienhandel. "De prijs zakt langzaam weg. Landen om ons heen bieden de uien goedkoper aan. Dit jaar zijn er ook veel meer Duitse uien hierheen gekomen dan andere jaren."

"De stemming richting volgend jaar is vrij negatief, maar niemand weet wat er zal gebeuren. Afrika gaat elk jaar dicht, alleen zal Rusland het stokje nu niet overnemen. Momenteel zijn de traditionele bestemmingen als Afrika en Zuid-Amerika redelijk aan de markt, maar het loopt allemaal een beetje terug en er gebeurt niks spectaculairs", zegt Jan. "Ook de handel in bio-uien is nog rustig, maar oktober en november zijn altijd zwakkere maanden. Dat moet richting de feestdagen weer los gaan barsten. Wel is de kwaliteit na het warme najaar een issue, niet alleen in de bio's maar ook met de conventionele uien. Het blijft opletten geblazen!"

Voor meer informatie:
Jan Franje
Franje Onions B.V.
Gawege 10
4414 NB Waarde
Tel. +31 (0) 113 501658+31 (0) 113 501658
Fax +31 (0) 113 503370
info@franjeonions.nl
www.franjeonions.nl
You'll need Skype CreditFree via Skype

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.