Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Promotie aardappelen via kookbus

Een basisschool in het Duitse Affalter heeft onlangs deelgenomen aan de wedstrijd 'Kids an die Knolle'. Daarbij hebben ze aardappelen in de tuin van hun school gepoot, deze verzorgd en tegelijkertijd alles gedocumenteerd en een gedicht over dit thema gemaakt. Door deel te nemen aan het project maakte de school kans op een dagritje in een kookbus, en dit gebeurde uiteindelijk ook. De kookbus bezocht onlangs hun school.

De bus die omgebouwd was tot professionele keuken, was op reis gestuurd door de Saksische marktvereniging 'Erdäpfel - Kartoffeln aus Sachsen'. Deze vereniging bestaat uit zes aardappeltelers en directverkopers uit Sachsen. "We zijn deze jubileumstour gestart ter ere van ons 20-jarig bestaan en bezoeken tot eind november in totaal 20 basisscholen", zegt Ariane Weiß van de vereniging. Het doel van de actie is om kinderen onder leiding van een ervaren kok te leren hoe zij uitgebalanceerde aardappelgerechten zelf kunnen bereiden. "Zelf koken en vervolgens gezamenlijk eten: dat is leuk en gezond", aldus Weiß.
Publicatiedatum: