Reeds 200 ha in gebruik, in 2015 nog 500 ha extra gepland

Agropark in Mexico draait als een tierelier

De 200 ha voor de bouw van kassen beschikbare grond in het Agropark te Queratero, Mexico, zijn verkocht. Volgens de directeur van het Agropark, Alberto Amkie, zijn alle percelen van de hand gegaan en is de gehele infrastructuur af. Ook liet hij weten dat er plannen liggen het gebied met nog 500 ha uit te breiden.

"Het Agropark wordt aangelegd in twee stadia. Het eerste ligt er al, en de ontwikkeling van het tweede deel, dat een oppervlak van 500 ha zal hebben, zit al in de pijplijn," aldus Alberto Amkie.

De eerste 200 ha van het Agropark liggen er sinds 2003. 120 ha daarvan zijn kassen, de overige 80 hebben al wel een bestemming maar liggen nog braak. Daarnaast zijn er nog 100 ha die gebruikt worden voor wateropslag en -circulatie, groenzones en opslagruimten.

 

Amkie zegt van plan te zijn de tweede fase volgend jaar van start te laten gaan. Dit nieuwe Agropark zal aan de overzijde van de snelweg komen te liggen. "De vooruitzichten zijn goed. Een aantal bedrijven hebben al interesse getoond. Een bedrijf heeft zelfs te kennen gegeven mogelijk 100 ha te willen kopen."

Voor meer informatie:
Agropark Mexico
Alberto Amkie
Email: alberto@agropark.com.mx
www.agropark.com.mx

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven