Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"Remy Tanghe: "Qua tonnage kunnen we nu dubbel zo veel aan"

RTL Patat kan met Terrapoint breder publiek bedienen

Tholen - Op 1 augustus 2014 stopte Terrapoint bv uit Breskens met het sorteren en verpakken van aardappelen en uien. In september werd de volledige inventaris van Terrapoint gekocht door familiebedrijf RTL Patat uit Lauwe in België. Rik en Remy Tanghe zullen samen met Daan Dees van Terrapoint het bedrijf verder zetten. Dit jaar stonden ze op de Interpom Primeurs.

Remy Tange vertelt: "Wij waren al langer van plan om ons bedrijf uit te breiden, maar op onze locatie in Lauwe zijn geen zo veel uitbreidingsmogelijkheden meer. We hadden al vaker samengewerkt met Terrapoint en het klikte tussen ons. Dit jaar hebben we gesprekken gehad om het bedrijf volledig te integreren in RTL Patat en in september was het zo ver. Qua tonnage zijn we nu ongeveer 2x keer zo groot."


Daan Dees, Remy en Rik Tanghe

Grotere slagkracht
"Door deze overname zullen we een grotere slagkracht krijgen en nog flexibeler worden", vervolgt Remy. "We kunnen nu aardappelen van Parijs tot Rotterdam oogsten en verdelen. Ons gebied en aanbod is groter en breder. Door de grotere volumes kunnen we ook tegen scherpere prijzen exporteren. Daarnaast kregen we van klanten wel eens de vraag naar een bepaald specifieke aardappelrassen, zoals de Agria. Die konden we eerst niet concurrentieel aanbieden en nu wel. In Lauwe zaten we aan de top met de verpakkingscapaciteit en nu hebben we meer ruimte om te groeien."

Nieuwe markten

RTL Patat is gespecialiseerd in het sorteren, wassen, verpakken en leveren van aardappelen. De belangrijkste afnemers op het gebied van industrie bevinden zich in België, Nederland en Frankrijk. De afzetmarkten voor de export wisselen per seizoen. "Wij exporteren naar diverse Europese landen, maar zijn ook al behoorlijk actief in Afrika", aldus Remy. Bij Terrapoint lag de focus meer op Midden-Oosten, dus we kunnen nu ook verder groeien in die markt. Met volume, flexibiliteit en vooral kwaliteit gaan we de markt verder en beter bedienen."

De naam van Terrapoint blijft. "Wij blijven sowieso de komende drie jaren werken onder de twee aparte bedrijfsnamen. Het zijn beide bekende namen en bij klanten schept het ook verwarring als we nu alles onder één noemer gaan doen." De toekomst ziet Remy positief tegemoet. "We blijven een familiebedrijf, ook mijn broer Emiel komt er nog bij(en er staan er nog wat te trappelen) lach. We blijven kwalitatief goede producten leveren en zien mooie kansen in binnen- en buitenland."

Voor meer informatie:
RTL Patat
Rekkemstraat 123
8930 Menen (Lauwe)
Fax: +32 56 41 14 19
info@rtlpatat.be
www.rtlpatat.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.