Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nico Schaft, 888 Fruit Company:

"Goede vraag Chinese kastanjes, gember, nashi-peren en pomelo's"

Tholen - 888 Fruit Company uit Rungis met de Nederlander Nico Schaft aan het roer, zit momenteel volop in het Chinese importseizoen. Het bedrijf biedt momenteel Chinese gember, kastanjes, pomelo's en nashi-peren aan. "Veel bedrijven klagen, maar de import van de Chinese producten loopt als een tierelier", vertelt de importeur. 888 Fruit Company slaat het product op bij Cool Control in Maasdijk.

Kastanjes
"We krijgen nu redelijk wat kastanjes binnen. In Spanje, Portugal en Frankrijk zijn er kwaliteitsproblemen met de kastanjes en dat resulteert in een grote vraag naar Chinese kastanjes, vooral vanuit het zuiden van Europa", vertelt Nico. 888 Fruit Company heeft nog tot en met januari Chinese kastanjes beschikbaar.



Gember
De gember is al wekenlang erg duur geweest. "Op dit moment is de vraag wat afgenomen vanwege de hoge prijzen. De eerste nieuwe gember vertrekt nu uit China, maar is pas na de Kerst beschikbaar. En de retailers willen toch gember aanbieden voor de Kerstverkoop", vertelt Nico.



Nashi-peren
Na een slecht Nashi-perenseizoen vorig jaar zijn veel partijen gestopt met de import uit China. Als één van de weinige spelers is 888 Fruit Company wel doorgegaan en hoewel de prijzen 50% hoger liggen als afgelopen jaar, is er een brede vraag. "Veel importeurs zijn bang geweest voor de grote Europese perenoogst, maar ik ben blij dat we ze hebben, want er is vraag overal vandaan", vertelt Nico, die verwacht dat de hoge prijzen tevens een gevolg zijn van de grote export van China naar Rusland.



Pomelo's
Last but not least is er ook een redelijk goede vraag naar de pomelo's uit China. "Er is een lager volume beschikbaar op de Europese markt en dat resulteert in een redelijk goede markt. Ik verwacht dat die vraag naar de Kerstdagen en met het oog op het Chinese nieuwjaar van 5 februari nog fors toe zal nemen. We krijgen al veel aanvragen van de grootwinkelbedrijven", besluit Nico.

Voor meer informatie:
888 Fruit Company
Rungis, Frankrijk
Tel: +33 145603640
Mobiel: +33 609814815
E-mail