Rusland blijft belangrijke markt Turks citrus

Ondanks de problemen op de Russische markt blijft het land een belangrijke markt voor Turks citrus.

Vorig jaar was Rusland de belangrijkste bestemming van Turks citrus met uitzondering van sinaasappelen. Ongeveer 40% van de citrusexport gaat naar Rusland. Een paar cijfers over 2013: 206,6 miljoen kilo easy peelers, 112,4 miljoen kilo citroenen, 44 miljoen kilo grapefruit. Voor sinaasappelen was Rusland de tweede exportbestemming met 110 miljoen kilo.


 
De waardedaling van de roebel dit jaar heeft ook negatieve gevolgen voor de Turkse exporteurs. Aangezien Rusland een belangrijke markt is, kunnen de exporteurs de gevolgen niet ontwijken. "Volgens statistieken uit oktober van dit jaar is Rusland de belangrijkste exportbestemming van citrus," vertelt Erdinç İnan Yilmaz van de Turkish Citrus Promotion Group.


De groep heeft een promotiecampagne gehad in de Russische media om het fruit onder de aandacht te brengen. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in ontmoetingen met belangrijke partijen in de Russische sector. 
 

"Dit jaar zullen 25 standhouders uit Turkije de Fruit Logistica bezoeken en er worden meer exporteurs verwacht dan vorig jaar," vertelt Yilmaz. "Een receptie wordt georganiseerd om de exporteurs en hun klanten bij elkaar te brengen."

Meer informatie:
Erdinç İnan Yilmaz
E:erdincinanyilmaz@hotmail.com
T: 90 0324 325 37 37
W:www.turkishcitrus.com
 

 
 

 
 

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.