Acht procent minder ongevallen met vrachtauto's

In 2013 is het aantal ongevallen met vrachtauto's met 8 procent afgenomen ten opzicht van 2012. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft in 2013 2.182 ongevallen met betrokkenheid van vrachtauto's geregistreerd. Het aantal stran-dingen van vrachtauto's door pech is nog veel scherper gedaald. Ten opzichte van 2012 nam het aantal strandingen af met 28 procent, zo blijkt uit de brief die verkeersminister Schultz van Haegen vrijdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Bij ongevallen speelt de menselijke factor de grootste rol. TLN benadrukt dat andere weggebruikers in meer dan de helft van de ongevallen verantwoordelijk zijn voor de toedracht van een ongeval met een vrachtauto. Bij gestrande vrachtauto's gaat het in 90 procent van de gevallen om technische oorzaken. In 2013 was 8 procent van de files incidenteel van aard. Hiervan was bij 1 op de 8 files een vrachtauto de oorzaak. Per saldo wordt 1 procent van alle files in Nederland veroorzaakt door ongevallen met of strandingen van vrachtauto's.

Bron: TLN

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.