Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Waarschuwing cybergijzeling:

Criminelen nemen computer over via nepmail bol.com

Afgelopen vrijdag maakte Bol.com bekend dat cybercriminelen de naam van het bedrijf gebruiken om toegang te krijgen tot computers. De criminelen sturen een mail over een zogenaamde bestelling bij de webshop. Als de ontvanger de bijlage opent, nemen de criminelen de computer over. Vervolgens wordt er losgeld geëist om je computer weer vrij te geven.

De mails zijn te herkennen aan het mailadres van de afzender: klantenservice@bol.com, een adres dat niet in gebruik is door de webwinkel. En de bijlage is een zip-bestand, een bestandstype dat Bol.com niet gebruikt. Meerdere gedupeerden hebben zich gemeld. Hoeveel slachtoffers er in totaal zijn, is onbekend.

Het is niet de eerste keer dat een bekende naam wordt gebruikt voor een cybergijzeling (ransomware). Eerder werden mails verstuurd uit naam van PostNL en DHL. Wie er achter de mails zit, is nog onduidelijk. Het losgeld voor de computers moet in Bitcoins betaald worden, waardoor de criminelen anoniem blijven en snel aan geld komen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.