Envy-appel uit Zuid-Tirol

Op de vakbeurs van Interpoma zullen de Zuid-Tiroolse verenigingen VOG en VI.P en de marketingorganisatie van ENZA de nieuwe envy® appel introduceren. Deze appel werd oorspronkelijk geoogst in Nieuw-Zeeland.
In 2020 moet volgens de verklaarde doelstelling van de Nieuw-Zeelandse marketingorganisatie ENZA een totaal van 100.000 ton envy® appelen worden geteeld en wereldwijd worden gecommercialiseerd. Om dit doel te bereiken, werd een project gelanceerd voor de appel. Op het moment wordt de appel voornamelijk geteeld in Nieuw-Zeeland en strekt zich uit over vijf continenten.

Als onderdeel van dit plan hebben VOG en VI.P een contract getekend met ENZA in 2012. Dit geeft de twee verenigingen exclusieve rechten voor de oogst Italië. Vanaf 2013 moet 370.000 bomen worden gepland tegen 2016 over een oppervlakte van 110 hectare in Zuid-Tirol. Twee derde hiervan valt in het territoriale gebied van VOG. Het andere deel is gevestigd in Val Venosta (VIP). Bij een maximale opbrengst zal er een jaarlijkse oogst van 6.000 ton zijn. Later zullen hier ook andere regio's in Europa (bijv. Spanje en Frankrijk) bij komen.
De commercialisering in Centraal- en Noord-Europa zal worden beheerd door ENZA (België), terwijl de Britse markt door het WWF (Verenigd Koninkrijk) zal worden geregeld. De twee verenigingen VOG en VIP zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Italiaanse markt. Zij zullen een aantal rechten geven aan de partners in de mediterrane landen.
De import uit Nieuw-Zeeland en de Europese productie moeten genoeg zijn om een jaar aan de Europese vraag te voldoen.

De naam van het ras is Scilate, maar de wereldwijde commercialisering gebeurt onder de merknaam Envy®.

Voor meer informatie:
Lorenzo Minin
Fruitecom
Tel: +39 059 7863893
Email: lorenzo.minin@fruitecom.it  

of 

Alice Camellini
Fruitecom
Tel: +39 059 7863820
Email: alice.camellini@fruitecom.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven