Aldi bouwt grootse zonne-installatie van Zwitserland

De Duitse discounter Aldi zet in op duurzame energie en investeert in Zwitserland in een gigantische zonne-installatie. Voor het project gaat Aldi een partnerschap aan met het Zwitserse energieconcern CKW.

Op het dak van het toekomstige distributiecentrum in Perlen (kanton Luzern) zal naar eigen zeggen van het bedrijf de grootste PV-intstallatie van Zwitserland ontstaan. Het moet een PV-installatie met een maximaal vermogen van 5,8 megawatt worden en een totaal oppervlak van 45.000 vierkante meter. Dit komt overeen met de grootte van circa zes voetbalvelden. Met de jaarlijkse productie van 5,4 gigawattuur zouden zo'n 1.100 huishoudens met energie verzorgd kunnen worden.

Op de planning staat dat de PV-installatie in 2016 gebouwd zal worden. Het zal de eerste PV-installatie voor Aldi Zwitserland zijn. De tot nu toe grootste PV-installatie in Zwitserland heeft Aldi's concurrent Migros in 2013 gebouwd. Deze installatie heeft een totaal oppervlak van 32.000 vierkante meter en een jaarlijks vermogen van 4,8 gigawattuur.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.