Italie: onzekere start radicchio en sla seizoen

Het Italiaanse seizoen voor radicchio is van start gegaan en de sla wordt momenteel niet meer uit de vollegrond, maar uit de kassen gehaald. Cristiana Furiani, sales manager bij Geofur en hoofd van het PGI Red chicory Consortium te Verona geeft haar visie op deze ontwikkelingen. "Het weer is redelijk warm en daarom rijpt de radicchio vroeg. Dit betekent dat er te veel productie is en we de kosten niet kunnen dekken," zegt Cristiana.


Cristiana Furiani.

Bovendien verloopt de verkoop traag door de economische malaise en het feit dat hoge temperaturen consumptie niet aanmoedigen. "Daarenboven heeft Noord Europa, ook door de hoge temperaturen, nog altijd veel op voorraad."

Het enige positieve nieuws is dat de kwaliteit uitstekend is: "Warme en vochtige dagen in combinatie met koude nachten leveren grote hoeveelheden met een diep rode kleur. Nu nog betere prijzen."Cristiana voegde er nog aan toe dat "het oogsten buiten in Noord-Italië nou wel afgelopen is. Ongelukkigerwijs zorgt het warme weer voor een overlap in de overplanting en lopen we nu het risico teveel te produceren, hetgeen de prijzen zal drukken.""De situatie in het zuiden lijkt meer onder controle, ook omdat er minder overplantingen gedaan moesten worden. We hopen dat de temperaturen deze week zullen dalen, want anders houden die lage prijzen, net als bij de vorige oogst, aan."

Voor meer informatie:
OP Geofur
Via Gallese, 17
37045 Legnago (VR)
Tel.: (+39) 0442 641344
Fax: (+39) 0442 641426
Email: info@geofur.it
Web: www.geofur.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.