Jaarrond leveringen wereldwijd van eigen teelt in vier landen

Joint venture TOP en Wiskerke op gebied van sjalotten: Daily Shallot

Tholen - Tijdens de PMA in Los Angeles presenteerden TOP Onions en Wiskerke Onions de nieuwe joint venture Daily Shallot. Middels eigen teelt in de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk en Nederland garandeert het bedrijf gedurende het gehele jaar levering van sjalotten wereldwijd. "Van origine is TOP altijd meer gespecialiseerd geweest in teelt, terwijl bij Wiskerke meer de focus lag op de export. Door deze expertises te bundelen ontstaat een enorm krachtige formule ", verklaart Chayenne Wiskerke.


Rien Murre en Chayenne Wiskerke tijdens de PMA


"Voor beide bedrijven was de sjalot een bijproduct. TOP Onions teelde de sjalotten en Wiskerke leverde deze aan de supermarkten. We zijn er echter van overtuigd dat we op deze manier niet alle potentie die er in de markt aanwezig is, benutten. Er is meer mogelijk met dit mooie product. Daarom hebben we de joint venture opgericht", verklaart Rien Murre.Dat beaamt Chayenne: "De vraag naar sjalotten groeide van een enkele pallet naar volle containers. Hierdoor ontstond de behoefte aan een verdere samenwerking. Daily Shallot zal het complete sjalottenassortiment leveren, wat bestaat uit banaansjalotten, demi longue sjalotten en ronde sjalotten, en dat in alle maten."Paula de Winter draagt zorg voor de commercie van Daily Shallot. "Het idee is dat op termijn een bedrijf ontstaat waarbij de aandeelhouders zich niet meer bemoeien met de dagelijkse gang van zaken. Chayenne en ik zullen ons langzamerhand terugtrekken uit Daily Shallot", vertelt Rien. "Door van de sjalotten een volwaardige, dagelijkse business te maken, streven we ernaar een forse groei te realiseren".Voor meer informatie:
Paula de Winter
Daily Shallot
Baarlandsezandweg 5
4431 NJ s-'Gravenpolder
Tel: +31 (0)113 31 50 50

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.