Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter Kruidenier in AGF-Primeur

"Weer terug met de poten in de klei”"

Tijdens de hoogtijdagen had Kruidenier Foodservice ruim 900 man in dienst en een omzet van 300 miljoen euro. De fullservice versgroothandel en marktleider in thuisbezorging voor de Nederlandse out-of-home-markt had een historie die terugging tot 1928, maar werd dit voorjaar toch failliet verklaard. Directeur Peter Kruidenier blikt in AGF-Primeur openhartig terug op deze hectische periode en vertelt over de doorstart van Kruidenier Foods & Drinks. "Je kunt hier hard om een secretaresse roepen, want die hebben we niet meer."



Ik heb nu tien man personeel met af en toe een uitschieter naar boven als we chauffeurs nodig hebben. Ik kan je zeggen dat de loonlijst er dan heel anders uitziet. Ik sta weer met mijn poten in de klei en dat heeft ook een bepaalde charme. In het verleden had ik alleen nog contact met de grote klanten en leveranciers, maar nu spreek ik ze allemaal weer. Ik ben weer een klein baasje geworden en houd me weer bezig met zaken als onderhoud. We kijken kritischer naar het betalingsgedrag van de klant. We hadden er in het verleden tussen zitten met een betalingstermijn van 120 dagen. Dat doen we dus niet meer. Ook beperken we het assortiment. We hadden 29.000 artikelen in het assortiment. Dat was echt gekkenwerk."

Wil je het hele artikel lezen? Neem nu een jaarabonnement op Primeur en wij sturen het november-nummer nog gratis op!