Spaanse sinaasappelen domineren als vanouds

Toegenomen aanvoer Braziliaanse druiven

Zoals voorheen domineren de Italiaanse Italia, de Turkse Sultana en de Griekse Thompson Seedless de handel. Italië doet daarnaast ook goed mee met de Crimson Seedless en de Sugraone. De aanwezigheid van de Braziliaanse Thompson Seedless en Crimson Seedless breidde zich ook sterk uit; de Sugraone in lichtere mate. Anderzijds was een daling in de toelevering van Spaanse Aledo en Franse Alphonse Lavallée waarneembaar. Het aanbod van Europese Crimson Seedless kromp, waar de invoer uit Libanon in Hamburg weer van profiteerde; ze gingen daar voor €21,- de doos van 4,5 kg van de hand. In Keulen diende Peruaanse Thompson Seedless zich aan, maar die wist met slechts € 41,50 voor 8,2 kilo voor weinig commotie te zorgen. Over het algemeen ziet men de vraag toenemen, terwijl het aanbod juist wat krimpt. Vooral de Turkse Sultana in winterpakketten heeft het moeilijk, omdat ze meer en meer te kampen hebben met een slechte trosbinding en dus een verminderde houdbaarheid. De prijzen van de Griekse Thompson Seedless in München fluctueerden, afhankelijk van de kwaliteit, sterk.Sinaasappelen

Met het koudere weer neemt de vraag naar sinaasappelen aanzienlijk toe. De gemakkelijk schilbare Spaanse Navelina stond in het centrum van de aandacht. Sowieso loopt de aanvoer uit Spanje momenteel sterk op. Ondanks de enorm toegenomen beschikbaarheid, zijn de prijzen grotendeels op het oude niveau blijven hangen. De invoer uit het buitenland beperkt zich en is vooral voor de sap winning van belang.

Blon: BLE
Klik hier voor het volledige marktbericht van BLE

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.