VK: 20% supermarkten moet sluiten om winst te kunnen behouden

Een rapport van Goldman Sachs heeft geconcludeerd dat 1 op de 5supermarkten in het Verenigd Koninkrijk zal moeten sluiten als de bedrijvenfinancieel gezond willen blijven en om de effecten van veranderendewinkelpatronen en de impact van prijsvechters te kunnen weerstaan.

Goldman Sachs ziet een grootschalig sluitingsprogramma als enigeoplossing. Vooral Tesco zit in de problemen omdat de oppervlakte van Tesco'ssupermarkten relatief groot is: 56% van zijn supermarkten is 3.700m² of groter.Het verlagen van de prijzen alleen zal niet genoeg impact hebben om deconcurrentie van prijsvechters, zoals Aldi en Lidl, te kunnen weerstaan. Als degrote supermarktketens zich niet kunnen aanpassen aan een veranderendmarktbeeld verwacht Goldman Sachs de omzet te zien dalen met 3% per jaar totaan 2020. Alle grote supermarktketens hebben onlangs acties ondernomen om meerprijs competitief te worden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.