Beter slapen met de Montmorency kers

Anders dan haar naam doet vermoeden, stamt de Montmorency kers niet uit Frankrijk, maar uit de Amerikaanse staat Michigan, waar het klimaat bijzonder bevorderlijk is voor de rijping van de vrucht. Tot nu toe werd de kers als een heel normaal kersenras behandeld, maar onlangs werd de kers tot superfood uitgeroepen: de kers zou namelijk bijzonder rijk zijn aan anti-oxidanten, die de cellen tegen vrije radicalen beschermen en het immuunsysteem versterken, meldt de Duitse website Paradisi.de.

De Montmorency kers kan echter nog meer: er werd namelijk vastgesteld dat de kers een buitengewoon hoge concentratie van het 'slaaphormoon' melatonine bevat, dat het slaapritme van het lichaam stuurt. Wanneer het 's avonds donker wordt, maakt het lichaam meer melatonine aan, waardoor je als mens moe wordt en snel in slaap valt. In veel landen is melatonine ook vrij verkrijgbaar als slaapmiddel, dat ingenomen wordt wanneer iemand slaapproblemen heeft.

In plaats van pillen te slikken, kunnen mensen met slaapproblemen nu dus ook 's avonds een lekkere portie kersen eten. In landen waar de Montmorency kers echter nauwelijks vers te krijgen is, worden in plaats daarvan vaak vruchtensappen, gedroogde vruchten of kersenextracten in capsulevorm aangeboden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.