Overname zorgt voor entree op de Duitse markt

Hessing neemt familiebedrijf Tacken over

De Nederlandse onderneming Hessing Supervers heeft met wederzijdse instemming het Duitse familiebedrijf Tacken GmbH overgenomen. Tacken is actief op de Duitse markt in vers gesneden groenten en fruit en levert aan tal van retailers, voornamelijk grote supermarktketens. Over de hoogte van het overnamebedrag doen beide partijen geen mededelingen.


Frank Hessing (links), Algemeen directeur van Hessing Supervers en Boris Tacken, Directeur van TACKEN, bezegelen de overname met een handdruk en een symbolische overhandiging.

Al in juli 2014 bereikten Tacken en Hessing Supervers in grote lijnen overeenstemming over de overname. Afgelopen week is die definitief geworden. Tacken is een groente- en fruitsnijderij in het Duitse Schwalmtal, 15 kilometer over de grens bij Roermond. Het familiebedrijf, dat in 1946 werd opgericht, heeft een omzet van 20 miljoen euro. Er werken circa 250 mensen.

Goede aansluiting
Directeur Frank Hessing, van Hessing Supervers, is blij met de overname van Tacken. "Tacken is net als wij een familiebedrijf met een degelijke bedrijfsvoering en goed opgeleide, trouwe medewerkers. Onze productportfolio's sluiten goed op elkaar aan. Wij zullen iets toevoegen aan Tacken met onze verse maaltijdsalades, wok- en roerbakgroenten en gesneden fruit-activiteiten. Tacken vult ons aan met hun rauwkostassortiment, diverse verpakkingswijzen en met verse zuiveldressings."

Nieuwe afzetmarkten en telers
Een ander pluspunt van de overname is, dat Hessing Supervers via Tacken toegang krijgt tot nieuwe afzetmarkten, zoals Duitse supermarktketens, maar ook tot een pool van hoogwaardige Duitse telers. "Tacken verschaft ons entree tot een nieuwe markt, waarmee we het fundament onder Hessing Supervers verder verstevigen. Wij zijn er trots op dat de familie Tacken voor ons heeft gekozen", aldus Frank Hessing.

Met de overname gaan geen arbeidsplaatsen verloren. In het management van Tacken blijft de familie vertegenwoordigd en de naam Tacken blijft gehandhaafd.

Voor meer informatie:
http://www.hessingsupervers.nl/

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.