Overname zorgt voor entree op de Duitse markt
Hessing neemt familiebedrijf Tacken over
Frank Hessing (links), Algemeen directeur van Hessing Supervers en Boris Tacken, Directeur van TACKEN, bezegelen de overname met een handdruk en een symbolische overhandiging.
Al in juli 2014 bereikten Tacken en Hessing Supervers in grote lijnen overeenstemming over de overname. Afgelopen week is die definitief geworden. Tacken is een groente- en fruitsnijderij in het Duitse Schwalmtal, 15 kilometer over de grens bij Roermond. Het familiebedrijf, dat in 1946 werd opgericht, heeft een omzet van 20 miljoen euro. Er werken circa 250 mensen.
Goede aansluiting
Directeur Frank Hessing, van Hessing Supervers, is blij met de overname van Tacken. "Tacken is net als wij een familiebedrijf met een degelijke bedrijfsvoering en goed opgeleide, trouwe medewerkers. Onze productportfolio's sluiten goed op elkaar aan. Wij zullen iets toevoegen aan Tacken met onze verse maaltijdsalades, wok- en roerbakgroenten en gesneden fruit-activiteiten. Tacken vult ons aan met hun rauwkostassortiment, diverse verpakkingswijzen en met verse zuiveldressings."
Nieuwe afzetmarkten en telers
Een ander pluspunt van de overname is, dat Hessing Supervers via Tacken toegang krijgt tot nieuwe afzetmarkten, zoals Duitse supermarktketens, maar ook tot een pool van hoogwaardige Duitse telers. "Tacken verschaft ons entree tot een nieuwe markt, waarmee we het fundament onder Hessing Supervers verder verstevigen. Wij zijn er trots op dat de familie Tacken voor ons heeft gekozen", aldus Frank Hessing.
Met de overname gaan geen arbeidsplaatsen verloren. In het management van Tacken blijft de familie vertegenwoordigd en de naam Tacken blijft gehandhaafd.
Voor meer informatie:
http://www.hessingsupervers.nl/
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-21 Oekraïne wil wereldleider worden in export van diepgevroren frambozen
- 2023-09-20 200.000 flessen met vruchtensappen, maar vrees voor toekomst fruitboeren
- 2023-09-20 Traditie om elk jaar een nieuw sap toe te voegen
- 2023-09-19 "Via live cooking laten wij de bezoekers kennismaken met onze ‘smaakmakers’ en het principe van een schaar en klaar"
- 2023-09-18 "Consument selectiever in kopen gesneden groenten en fruit"
- 2023-09-15 Schulp introduceert nieuwe druivensap
- 2023-09-15 Suikertaks geldt straks wel op fruitsap, maar niet op fruit: is dat wel terecht?
- 2023-09-15 Ardo start proefveld om klimaatvriendelijk te telen
- 2023-09-14 "Vanaf 1 oktober gaat het eerste halffabricaat van halve en blokjes Hokkaido wintersquash-pompoen met schil de deur uit"
- 2023-09-14 Nieuwe selderij snacks geïntroduceerd
- 2023-09-14 Pure sapmakers vragen in Den Haag aandacht voor accijnsverhoging sappen
- 2023-09-13 Ardo zoekt oplossing na staking
- 2023-09-12 Bikl introduceert kant-en-klaar inmaakzoetzuur
- 2023-09-11 Duik in de toekomst van voedsel bij de expositie Spacefarming
- 2023-09-11 Sap van eigen appels? Fruitbedrijf PIPO perst oogst van klanten
- 2023-09-08 Diepvriessector verwacht behoorlijke groentenoogst
- 2023-09-07 Ouderen proberen groenten uit 3D-printer
- 2023-09-04 Bijna de helft van de Amerikaanse aardappelen gaat nu naar diepvriesproducten
- 2023-09-01 Prijsstijging sinaasappelsap na orkaan Idalia verwacht
- 2023-08-07 Zwendel met statiegeldflesjes voor versgeperst sap in enkele supermarkten