GreenAgro Projects bouwt 12 hectare komkommers met belichting

TTR wil marktleider Russische kasgroenten worden

Het Nederlandse bedrijf GreenAgro Projects is een komkommerkas van 12 hectare aan het bouwen in Luchovitsy, ten zuidoosten van Moskou. De kas is voor het bedrijf TTR, gevestigd in St. Petersburg. Het bedrijf wil de belangrijkste kasgroenteproducent van Rusland worden.

TTR, Technologie Teplitsi Rosta, is dit jaar ook aan het bouwen in de regio Tyumen. Volgend jaar staan er nog twee projecten, in Astrakhan en Saratov, op de planning. Het bedrijf wil Russisch marktleider worden in de hoogwaardige kasgroenten als cherrytomaten, komkommers en diverse slasoorten.

De komkommerkas in Luchovitsy wordt voorzien van belichting. In maart 2015 moet de eerste teelt van start gaan. Doel is jaarlijks 8.600 ton kleine en middelgrote komkommers te telen. De productie gaat de Russische markt op met Moskou als belangrijkste regio.

Het bedrijf gaat de eigen opkweek verzorgen in een speciale kas van 1 hectare. Die is uitgerust met eb- en vloedtafels. De kas wordt uitgerust met 6 Jenbacher gasmotoren van elk 3,3 mW. De interne logistiek wordt verzorgd door het Belgische bedrijf Bogaerts Greenhouse Logistics. Momenteel word gewerkt aan de energievoorzieningen, de verwarmingsinstallaties en de verwerkingsruimte.

Het project wordt gerealiseerd door GreenAgro Projects, een jong bedrijf met grote ambities uit Hoek van Holland. Het aanbieden van totaaloplossingen maakt deel van uit van hun strategie. Niet alleen het ontwerp, de aankoop en de levering van de kassen, maar ook de lokaal benodigde papieren, bouweisen, logistiek en management van de kas kan verzorgd worden door GreenAgro Projects.

Voor meer informatie:
Sergey Berdnikov
GreenAgro Projects
Kulkweg 40
3151 XE Hoek of Holland
The Netherlands
info@greenagro.nl
www.greenagro.nlPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.