Handel in tomaten viel stil in 1914

Als honderd jaar geleden, op dinsdag 28 juli 1914 de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, merken de Westlanders daar aanvankelijk nog maar weinig van. Lang duurt het echter niet, want al gauw worden de miliciens onder de wapenen geroepen om de landsgrenzen te bewaken. Ook in Naaldwijk komen er militairen op. Net als in Loosduinen, Monster, 's-Gravenzande en vooral ook Hoek van Holland met zijn fort. In Naaldwijk verzamelen ze zich in de Naaldwijkse groente- en fruitveiling aan het Zuideinde. Daar blijkt dat de handel met vooral Duitsland stagneert en de veilingklokken overal stil vallen.. Na een paar weken herstellen de twaalf Westlandse veilingen zich wel weer enigszins van de klap. Maar de handel in tomaten ligt volledig stil.

In de rubriek Ouder Westland van AD Westland staat vandaag een uitgebreid artikel van Aad van Holstein over de manier waarop het Westland daarop reageerde. Lees het artikel hier.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.