Galilee Export breidt avocado en mango-export uit

Galilee Export verzorgt de export voor Milouot en is gegroeid naar de tweedegrootste exporteur van avocado's en citroenen in Israël. Momenteel verkooptGagilee 17.000 ton avocado's en 1.600 ton mango's aan buitenlandse aankopers. DrorEigerman, Galilee's nieuwe CEO, heeft de ambitie de verkoop de komende tijd sterk te laten groeien.


Galilee's avocados

Dit jaarheeft Galilee een overeenkomst gesloten met het bedrijf Zemach waardoor deavocado export kan groeien naar 23.000 ton per jaar en de mango export naar 4.600ton per jaar. Een bijkomend voordeel van de overeenkomst is datZemachs gronden zo gelegen zijn dat de oogst eerder in het jaar rijpt. Zo kunnen deproducten vroeg in het seizoen aan de beste prijzen worden verkocht.

Galilee probeert ook haarde mango productie meer verticaal te integreren om aan de constante vraag vansupermarkten te kunnen voldoen. "Ready-to-eat is detoekomst van onze producten. Daarom investeren we in rijpkamers in Frankrijk. Supermarktenwillen 12 maanden per jaar onze producten op de plank hebben liggen. Dezekunnen we nu direct uit onze rijpkamers aanbieden. De rijpkamers liggen inhet zuiden van Frankrijk, waar ze over zee makkelijk vanuit Israël kunnenworden bereikt. Met dit plan proberen we ook onze concurrenten uit Spanje enChili voor te kunnen blijven".

Naast mango's en avocado's verwacht Eigerman ook de verkoop van medjool dadels te kunnen laten stijgen. Dadels hebben een goede houdbaarheidsdatum en zijn makkelijker te verbouwen dan avocado's.De grootste risico's die Eigerman momenteel ziet bestaan uit de stijgende prijzen van water, elektriciteit en arbeid. Russische importeurs die momenteel uit Europa geen groenten en fruit kunnen importeren behoren steeds vaker tot Galilee's klanten. Vaak kunnen deze Russische importeurs niet de beste prijzen betalen. Eigerman verwacht daarom ook niet in de toekomst de Russische markt op te gaan. De Chinese markt is misschien wel een aantrekkelijk alternatief. 

Voor meer im:
Dror Eigerman
Galilee Export
Office:+972-3-6539012
Mobile: +972-52-4475506
Fax: +972-3-6539026
dror@galil-export.com
www.galilee-export.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven