"Folie met 40% gerecycleerd materiaal, geschikt voor food"

VDH introduceert de nieuwste JBreeze Recy tijdens Interpom

Tholen - Begin 2014 introduceerde VDH Concept een nieuwe verpakkingsfolie voor aardappelen, uien en wortelen: de JBreeze Recy. Deze folie is geproduceerd met 30% gerecycleerd plastic. In december dit jaar zal de nieuwste versie op de markt komen, met 40% gerecycleerd plastic. Dit zal VDH introduceren tijdens de Interpom Primeurs van 23 t/m 25 november op standnummer 199.Vier folies
VDH heeft vier soorten vlakfolies voor het verpakken van aardappelen en wortelen in het assortiment. "We hebben onze standaard JBreeze HS (De High Speed standaardfolie). Daarnaast bieden we JBreeze Compostable en Biobased. Het nieuwste product is de JBreeze Recy. Deze folie is geproduceerd met 30% gerecycleerd plastic en hebben we geïntroduceerd bij supermarkt Colruyt. In december zal dus de nieuwste versie komen, met 40% gerecycleerd plastic. Het lijkt een simpel concept, maar vooral bij food is het een uitdaging."

"Gerecycleerde zakken bestaan al dertig jaar. Ze worden met name gebruikt in afvalzakken. In de voeding is het tamelijk nieuw omdat het gerecycleerd deel niet in aanraking mag komen met voedsel. De mogelijkheid is er nu wel met een meerlagenfolie", legt Jan uit. Met de Jbreeze recy verpakkingsfolie is VDH opgestart in België, maar gaat ook Nederland en andere Europese landen hiervoor warm maken.

Nieuwe huisstijl en website

Onlangs heeft VDH Concept ook haar huisstijl en website vernieuwd. Neem een kijkje op www.vdhconcept.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven