Piet Zwinkels:

"Momenteel naarstig gebrek aan radijs"

Tholen - Het is momenteel onzeker in de radijs. De Nederlandse aanvoer neemt, zoals gebruikelijk in deze tijd van het jaar, af. Wat uit het buitenland gaat komen, is volgens Piet Zwinkels nog niet helemaal duidelijk. Voor zowel producenten als afnemende partijen is het dus zoeken naar een balans.Nu valt die schaarste echter wel wat vroeg en treedt er een niet ongebruikelijke reflex op. Kopers voelen de schaarste en willen daarom meer hebben, maar meer is er niet. Dat stuwt de prijzen wat op.

"Van de andere kant 'zou het ook kunnen dat over een week of twee buitenlandse partijen ineens loskomen en de prijs onderuit gaat. Nu komt alles nog uit Nederland, maar je weet niet wat er nog komen gaat, bijvoorbeeld uit Noord-Afrika." Maar dat is speculatie. "Als er weer meer rust komt in de aanvoer, heb je ook meer kans op een stabielere prijs." En wat dat betreft is Zwinkels hoopvol: de radijsjes groeien naar eigen zeggen gestaag en hij verwacht dan ook dat de prijs spoedig wat beter zal worden.

Piet Zwinkels

Langere termijn

Van minder direct belang, maar toch ook zorgwekkend zijn Zwinkels' perspectieven voor de langere termijn. De laatste jaren waren niet zo hoopvol: veel zacht weer in de winter zorgde voor grotere opbrengsten, maar voor de prijs had dat weer slechte gevolgen. En dan is er nog het nog grotere probleem dat de radijs wel wat PR kan gebruiken. Een product dat zo schoon en gezond is – het gaat allerlei kwaaltjes tegen waardoor het zelfs wel een medicijn genoemd wordt – zou een grotere markt verdienen. Aan Zwinkels' inzet zal het niet liggen, maar 'er zit helaas weinig muziek in.'

Voor meer informatie:
Zwin Brothers B.V. 
Madeweg 64g, Monster
Tel. 0174 - 242323 
Fax 0174 - 243723
Mobiel Piet Zwinkels 06 - 54673763
Postadres:
Postbus 69, 2680 AB Monster

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.