VS: Stabiele groei kruidenmarkt

De markt voor verse kruiden is in de laatste tien jaar gegroeid met ongeveer 10 tot 12% per jaar. Telers verwachten dat deze stijging zich zal voortzetten. "Onze markten zijn doorheen de jaren consistent gegroeid", legt Sarah Yoder van Shenandoah Growers Inc. uit. "We proberen de groei nog een paar jaar vol te houden voordat de markt zich gaat stabiliseren."

De vraag stijgt doordat steeds meer consumenten bewust worden van de voordelen van verse kruiden. Het is een natuurlijke en gezonde manier om voeding meer smaak te geven. Het gebruik van kruiden is ook populair op televisie. Onbekende kruiden worden hierdoor steeds bekender en populairder. Zo is groene basilicum bekend en populair bij consumenten, terwijl paarse basilicum nog relatief nieuw is. "De helft van de kruiden die Shenandoah verscheept, is basilicum, maar slechts 1% of minder is paarse basilicum."
Ondanks dat paarse basilicum een soortgelijke geur en smaak heeft als groene basilicum, is het geen alledaags kruid. Het wordt nog steeds beschouwd als een speciaal product dat eerder wordt gebruikt als garnering of in een boeket dan in de keuken. Volgens Sarah Yoder is het geen probleem om andere kruiden te gebruiken dan in het recept staan. Ze proberen bij Shenandoah Growers inc. consumenten dan ook te stimuleren om verschillende kruiden te gebruiken en zo nieuwe smaken te ontdekken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Sarah Yoder
Shenandoah Growers Inc.
Gratis nummer: (888) 390-6466
Tel: (540) 896-6939
Fax: (540) 896-6615
herb@freshherbs.com
www.shenandoahgrowers.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven