StickerID levert biologisch afbreekbare stickers

Duurzame stickers op fruit

Duurzaamheid is hip, maar wat wil dat eigenlijk zeggen? Als een stuk fruit of groente het stempel duurzaam heeft, betekent dit dat het betreffende product op dusdanige wijze geteeld is dat verantwoord met grondstoffen is omgesprongen. Ook is de beïnvloeding van het natuurlijke groeiproces dan tot een minimum beperkt gebleven. Dit betekent in de praktijk dat uitstoot en verspilling zoveel mogelijk zijn tegen-gegaan en dat er zo min mogelijk gegrepen is naar gewasbeschermingsmiddelen.

Karikaturen van Madelon van Houten-Slegt (links) en Carola Zegers van StickerID!

Bij een duurzaam product is een recyclebare verpakking een must. Maar een detail dat zelfs dan nog vaak over het hoofd gezien - of genegeerd - wordt is de bestickering. Een sticker die beantwoordt aan dezelfde filosofie is dan ook een mooie finishing touch.

StickerID is een bedrijf dat deze uitdaging aangaat en zich gespecialiseerd heeft in het vervaardigen van biologisch afbreekbare - ook wel composteerbare - stickers. Composteerbaar materiaal mag zich eigenlijk pas composteerbaar noemen wanneer het in een professionele compost-installatie binnen 12 weken uiteen valt, zonder dat dit op wat voor wijze dan ook schadelijk is voor het milieu. Om het materiaal te beoordelen, doet het bedrijf veelvuldig onderzoek naar de ideale samenstellingen, de eco-toxiciteit en het terugdringen van het gebruik van schadelijke stoffen.

Voor meer informatie:
StickerID
Madelon Slegt: 0629385150
Carola Zegers: 0653751313


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven