Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Maatschappelijk betrokken project AGF Groothandelsfonds

Nieuw in AGF-sector: Traineeship keurmeester

In oktober 2014 is het project "Van werk naar werk" van start gegaan. Dit unieke initiatief, in de vorm van een traineeship, is onderdeel van het sectorplan van het AGF Groothandelsfonds. Het biedt kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het geeft AGF-bedrijven de gelegenheid om nieuwe keurmeesters aan te trekken en zelf op te leiden en te vormen. Het doel van dit project is om mensen op te leiden en te begeleiden naar een vast dienstverband als (aankomend) keurmeester en nieuw bloed voor de sector te genereren.

Gemeenten (o.a. Ridderkerk), UWV, jobcoaches, N&S Academy, stagebedrijven, recruiters en docenten die betrokken zijn in het project `Van werk naar werk` zetten zich in voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Hierbij kunt u denken aan mensen in een uitkeringssituatie die bij de gemeente ingeschreven staan met de status WW, WWB (bijstand), WIA of WAJONG.


Eerste groep trainees

Belangrijk hierbij is dat kandidaten de potentie en motivatie hebben om zich in 2 tot 5 jaar tijd te ontwikkelen tot volwaardig keurmeester. Om de potentie van de kandidaten te bepalen zijn een aantal strenge instroomcriteria vastgesteld. 

Wat houdt het traject in?

Om uiteindelijk als keurmeester te starten is voor kandidaten een traineeship met een duur van 3 maanden ontwikkeld. Dit traineeship bestaat uit een stage van 3 dagen per week (met behoud van uitkering), een opleiding van 2 dagen per week en de begeleiding van een werkcoach vanuit het stagebedrijf die in de meeste gevallen een toekomstige werkgever zal zijn. De opleiding bestaat uit 5 (A) algemene modulen en uit diverse (P) productmodules. 

Start Pilotgroep

Het totale project zal de komende 2 jaar doorlopen. De eerste groep is op 27 oktober jl. gestart met het Traineeship Keurmeester Kwaliteitszorg Groenten en Fruit, waarbij het enthousiasme van de geselecteerde kandidaten de boventoon voerde (zie foto). Deze groep volgt de diplomalijn uitheems, exoten en citrus (zie foto). Het voortraject van de tweede ronde is inmiddels in gang gezet. Dit voortraject start met een informatiebijeenkomst voor alle sollicitanten die meer informatie willen over het vak keurmeester, de AGF-sector en het project. Alle geïnteresseerden in het vak zijn welkom op de eerstvolgende informatiebijeenkomst die plaatsvindt op 15 december 2014 in Zaltbommel.
Traineeship afgerond en dan...?

Deelnemers aan dit inspirerende traject raken snel bekend in de wereld van de AGF en ontvangen aan het einde van het traineeship een diploma keurmeester voor één specifieke productgroep. Een voorwaarde is dat de opleiding met voldoende resultaat wordt afgerond. Het leer-werktraject van 3 maanden is een opstap. Daarna kunnen zij zich verder ontwikkelen tot volwaardig keurmeesters in de AGF-sector. Indien het functioneren in het stagebedrijf voor beide partijen naar wens verloopt, garandeert deelname aan dit project een dienstverband in deze dynamische sector.

Meer informatie:
Ineke van de Heijning
Pepijn Mols
N&S
Hogeweg 129
5301 LL Zaltbommel
t. +31 418- 57 58 59

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.