HACCP: gevaren- en risicoanalyse
De praktijkgids HACCP: gevaren- en risicoanalyse biedt niet alleen een duidelijke uitleg, maar ook een nieuwe en eenvoudige methode voor risicoanalyse op basis van het Bow-Tie-principe. Met als resultaat een overzichtelijk schema, dat een helder beeld geeft van de mogelijke oorzaken en gevolgen van onveilige voeding en van de verschillende soorten maatregelen.
Deze nieuwe editie van de veel gebruikte praktijkgids ' Gevaren- en risicoanalyse' is geactualiseerd en uitgebreid. Toegevoegd zijn een praktische handleiding voor de uitvoering van de gevarenanalyse en een hoofdstuk Tips, trucs en valkuilen.
Daarmee is deze gids een uitgebreide handleiding voor de gevaren- en risicoanalyse op basis van de principes van HACCP en de ISO 22000-standaard voor iedereen die betrokken is bij voedselveiligheidssystemen.
Inhoud:
1. Standaarden voor de beheersing van voedselveiligheid
2. Verschillende benaderingen voor risicoanalyse
3. Voorbereiding van de gevaren- en risicoanalyse
4. De principes van gevaren- en risicoanalyse
5. Risicomatrix en beslisboom
6. Gevaren- en risicoanalyse in de keten
7. Tips, trucs en valkuilen
Bijlagen
• Handleiding voor de gevaren- en risicoanalyse in het kader van HACCP
• Recommended International Code of Practice
• Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP) System and Guidelines for its Application
HACCP: gevaren- en risicoanalyse – editie 2015
Auteur: Paul Besseling (Précon Food Management BV)
Reeks Praktijkgidsen Waar & wet
Sdu Uitgevers, 2014, 9789012394307