


Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- MSC neemt grootste containerschip ter wereld in de vaart
- "Zoals de prijzen nu zijn, heb ik nog nooit meegemaakt"
- “We hebben een ongelofelijk eerste jaar achter de rug”
- "Dankzij onze focus op reefers kunnen klanten tot 's avonds bestellen voor levering de volgende ochtend"
- "Het Belgische aanbod kan de situatie in de groenten hier doen kantelen"
Weer
verschenen in de reeks Praktijkgidsen WAAR & WET:
HACCP: gevaren- en risicoanalyse
De praktijkgids HACCP: gevaren- en risicoanalyse biedt niet alleen een duidelijke uitleg, maar ook een nieuwe en eenvoudige methode voor risicoanalyse op basis van het Bow-Tie-principe. Met als resultaat een overzichtelijk schema, dat een helder beeld geeft van de mogelijke oorzaken en gevolgen van onveilige voeding en van de verschillende soorten maatregelen.
Deze nieuwe editie van de veel gebruikte praktijkgids ' Gevaren- en risicoanalyse' is geactualiseerd en uitgebreid. Toegevoegd zijn een praktische handleiding voor de uitvoering van de gevarenanalyse en een hoofdstuk Tips, trucs en valkuilen.
Daarmee is deze gids een uitgebreide handleiding voor de gevaren- en risicoanalyse op basis van de principes van HACCP en de ISO 22000-standaard voor iedereen die betrokken is bij voedselveiligheidssystemen.
Inhoud:
1. Standaarden voor de beheersing van voedselveiligheid
2. Verschillende benaderingen voor risicoanalyse
3. Voorbereiding van de gevaren- en risicoanalyse
4. De principes van gevaren- en risicoanalyse
5. Risicomatrix en beslisboom
6. Gevaren- en risicoanalyse in de keten
7. Tips, trucs en valkuilen
Bijlagen
• Handleiding voor de gevaren- en risicoanalyse in het kader van HACCP
• Recommended International Code of Practice
• Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP) System and Guidelines for its Application
HACCP: gevaren- en risicoanalyse – editie 2015
Auteur: Paul Besseling (Précon Food Management BV)
Reeks Praktijkgidsen Waar & wet
Sdu Uitgevers, 2014, 9789012394307
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-29 Duitsers vinden chloorthalonil in meloenen die via Nederland worden ingevoerd
- 2023-03-20 RASFF: Glas gevonden in rode bieten uit Oostenrijk
- 2023-03-09 Symposium Voedselpathogenen 'trends en ontwikkelingen'
- 2023-03-06 Hongarije en Bulgarije moeten voedselveiligheid verbeteren
- 2023-03-02 FAVV: Terugroeping van Vegetable Chips Mixed Varieties bio
- 2023-03-02 RASFF: Ongeautoriseerde pesticiden in zwarte ogen bonen uit Madagascar
- 2023-03-01 RASFF: Stukjes glas gevonden in biologische bieten uit Denemarken
- 2023-02-28 Laboratoriumanalyses voor Latijns-Amerikaanse exporteurs
- 2023-02-27 Debat gewasbescherming: Op zoek naar balans tussen voedselzekerheid en voedselveiligheid
- 2023-02-23 Workshops over voedselveiligheid bij TLR International Laboratories
- 2023-02-20 Special Fruit roept bramen en berry mix van 'Berry Fresh' terug wegens methamidophos
- 2023-02-17 RASFF: Methamidophos in bramen uit Mexico
- 2023-02-16 NVWA legt maatregelen op vanwege besmettingen met het wortelknobbelaaltje
- 2023-02-13 RASFF: Stukken glas gevonden in bieten en pepersalade uit Polen
- 2023-02-08 RASFF: Norovirus GII aangetroffen in ijsbergsla uit Italië
- 2023-02-07 RASFF: Gebrekkige productie van blauwe bessenproduct uit Duitsland
- 2023-02-07 Terugroeping Meloenzaad 'Egusi Ground' van het merk Nina
- 2023-02-06 RASFF: Chloorpyrifos gevonden in mandarijnen uit Spanje
- 2023-02-03 RASFF: Ochratoxin A in gedroogde vijgen uit Turkije
- 2023-02-02 RASFF: Prothioconazol in savooiekolen uit België