Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
verschenen in de reeks Praktijkgidsen WAAR & WET:

HACCP: gevaren- en risicoanalyse

De veiligheid van voedingsmiddelen is een actueel en complex probleem. Door middel van risicoanalyses en daaruit volgende maatregelen moet de veiligheid van voedingsmiddelen worden gegarandeerd en aangetoond. Dit gebeurt volgens de principes en richtlijnen van HACCP. Toch zullen er vaak restrisico's overblijven.
De praktijkgids HACCP: gevaren- en risicoanalyse biedt niet alleen een duidelijke uitleg, maar ook een nieuwe en eenvoudige methode voor risicoanalyse op basis van het Bow-Tie-principe. Met als resultaat een overzichtelijk schema, dat een helder beeld geeft van de mogelijke oorzaken en gevolgen van onveilige voeding en van de verschillende soorten maatregelen.

Deze nieuwe editie van de veel gebruikte praktijkgids ' Gevaren- en risicoanalyse' is geactualiseerd en uitgebreid. Toegevoegd zijn een praktische handleiding voor de uitvoering van de gevarenanalyse en een hoofdstuk Tips, trucs en valkuilen.
Daarmee is deze gids een uitgebreide handleiding voor de gevaren- en risicoanalyse op basis van de principes van HACCP en de ISO 22000-standaard voor iedereen die betrokken is bij voedselveiligheidssystemen.
Inhoud:
1. Standaarden voor de beheersing van voedselveiligheid
2. Verschillende benaderingen voor risicoanalyse
3. Voorbereiding van de gevaren- en risicoanalyse
4. De principes van gevaren- en risicoanalyse
5. Risicomatrix en beslisboom
6. Gevaren- en risicoanalyse in de keten
7. Tips, trucs en valkuilen
Bijlagen
• Handleiding voor de gevaren- en risicoanalyse in het kader van HACCP
• Recommended International Code of Practice
• Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP) System and Guidelines for its Application

HACCP: gevaren- en risicoanalyse – editie 2015
Auteur: Paul Besseling (Précon Food Management BV)
Reeks Praktijkgidsen Waar & wet
Sdu Uitgevers, 2014, 9789012394307


Publicatiedatum: