Groothandel Aardappelen, Groenten, Fruit

Het belang van het Bedrijfspensioenfonds

Het Bedrijfspensioenfonds voor de Agrarische en Voedselvoorzieningshandel, kortweg Bpf AVH, verzorgt al 50 jaar de pensioenregeling voor de werkgevers en werknemers in de Groothandel Aardappelen, Groenten, Fruit, Kaas en Eieren. "Omdat wij een stichting zijn zonder winstoogmerk kunnen wij de pensioenregelingen tegen gunstige voorwaarden en tarieven aanbieden. Daar hebben zowel werkgevers als werknemers voordeel van", laat het Bedrijfspensioenfonds weten.

We doen het samen
Alle werknemers in de sector nemen verplicht deel aan de pensioenregeling. Door samen pensioen op te bouwen kunnen de betaalde premies beter worden belegd. Zo kan er meer rendement worden behaald tegen lagere kosten. Ook kunnen risico's meer worden gespreid. Zonder beleggen zouden pensioen fors lager uitvallen.

Een ander voordeel van een collectieve regeling is dat iedereen dezelfde premie betaalt. Jong en oud, gezond en ziek, man en vrouw, iedereen bouwt eenzelfde pensioen op tegen eenzelfde prijs. Werknemers in de sector zijn solidair met elkaar. 

Pensioen is belangrijk

Pensioen lijkt vaak nog ver weg, zeker als je jong bent. Toch is het volgens het Bedrijfspensioenfonds belangrijk u er nu al in te verdiepen. Op Uniform Pensioenoverzicht kunt u zien hoeveel pensioen u naar verwachting gaat ontvangen. "Dat is belangrijk maar bedenk ook eens hoeveel inkomen u na uw pensionering nodig denkt te hebben. Blijkt uw pensioen niet toereikend? Dan kunt u maatregelen treffen."

Naast het ouderdomspensioen zijn ook het partnerpensioen en het wezenpensioen van belang. Dat zijn uitkeringen voor uw partner en minderjarige kinderen als u zou komen te overlijden. Of uw partner in aanmerking komt voor een partnerpensioen is afhankelijk van uw situatie op het moment van overlijden.

Uw pensioen gaat veranderen

Het zal u niet ontgaan zijn dat er het nodige gebeurt op pensioengebied. Door de lage rentestand en omdat we steeds ouder worden kampen veel pensioenfondsen, ook BPF AVH, met een lage dekkingsgraad. Als gevolg daarvan moesten veel fondsen de pensioenen verlagen. Ook bleven indexaties achterwege.

Door de financiële problemen is er discussie ontstaan over de toekomst van ons pensioenstelsel. Vanuit de overheid worden er nieuwe eisen aan de pensioenregelingen gesteld. Zo moeten pensioenfondsen hogere reserves gaan aanhouden, waardoor toekomstige indexaties zeer onzeker worden. Ook wordt de maximale pensioenopbouw beperkt. Dit kan gevolgen hebben voor uw pensioen. Houd de berichtgeving over de pensioenregeling van Bpf AVH daarom goed in de gaten!

Voor meer info:
Bedrijfspensioenfonds voor de Agrarische en Voedselvoorzieningshandel

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.