Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Supermarkten voeren prijzenoorlog met citrus

Spaansecitrustelers worden bedreigd door een prijzenoorlog op de Spaanse markt. Deprijzenoorlog is gestart door de Duitse supermarktketen Lidl en voortgezet doorSpaanse ketens Mercadona en Alcampo. Momenteel ligt door een tekort eerder in het jaar de prijs van clementinesnog relatief hoog. Dit wordt verwacht om teslaan later in november, beïnvloed door de komst van de eerste sinaasappels en verdere oogsten mandarijnen en clementines.Lage prijzen in eenMercadona supermarkt in Valencia

Lidl heeft vorigeweek ook in Nederland de prijs van clementines verlaagd naar €0.69 per kilo. DeSpaanse Unió de Llauradors (Landbouwers Unie) en de Valenciaanse LandbouwAssociatie (AVA-ASAJA) hebben geprotesteerd. Zij claimen dat het minimaal €1.08kost om een kilo clementines te produceren, vanuit Spanje naar Nederland teexporteren en in de winkels aan te bieden.


Lage prijzen in eenMercadona supermarkt in Castellon

Een aantal dagenna de initiële actie van Lidl heeft Mercadona ook haar prijzen verlaagd naar €0.19en €0.20 per kilo sinaasappelen en €0.65 per kilo mandarijnen. Ook hier wordende producten verkocht met verlies; het kost minimaal tussen de €0.19 en €0.24om een kilo sinaasappelen te produceren.

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.