"Wilko van der Zwaard: "Vier weken later en meteen goed"

Wilko Fruit start Maroc Clementineseizoen

Tholen - Vrijdag zijn bij Wilko Fruit de eerste vier containers Maroc Clementines aangekomen. "We zijn dit jaar vier weken later begonnen en meteen goed. De clementines hebben een prima oranje kleur, een brix van 12-14, het suikergehalte is erg hoog en ze zitten vol sap", vertelt Wilko van der Zwaard. "De reacties van klanten die vrijdag de eerste ontvangen hebben, waren erg goed.""De Marokkaanse overheid heeft dit jaar extra scherpe controles ingesteld voor de exportkwaliteit op het gebied van kleur, zoetgehalte en stooktijd. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen, want nu zijn ze bijna naturel", vervolgt Wilko. "We gaan dit jaar weer werken met Agrisouss met drie pakstations: Sofia-sud, Primasouss en M' Brouka. We leveren het citrus onder de merken Gaudias, Sofia-sud, Sofia-star Primasouss, Alpha, Toubkal tafraout. We importeren uitsluitend het echte Clementineras Cadou en geen mutanten."
Wilkofruit levert de clementines in de traditionele 10 kg kisten, Pitufo 2,3 kilo,
maar ook open top 15 kg, 12kg, 10 kg carton, maar dit vanaf volgende week wanneer het fruit 100% naturel van de boom komt. "Dit jaar zijn er veel betere maten en bijna geen kleine maten en een veel betere kwaliteit. De productie Clementines is zo'n 10-15% lager, het volume Afourere is 15-20% lager en de Nour-Clementines zelfs 50%", vertelt Wilko. Wij zien het seizoen vol vertrouwen tegemoet."
Voor meer informatie:
Wilko van der Zwaard
Wilkofruit b.v
IABC 5212
4814 RA Breda
Tel: +31 76 5244460
wilko@wilkofruit.com
www.wilkofruit.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.