India: uiendrogerijen verwachten slecht seizoen

Vanwege de ongunstige prijs en lage productie is het mogelijk dat het seizoen van de gedroogde ui van de gebruikelijke zes wordt teruggebracht tot vier maanden. Volgens bronnen uit de sector komen er slechts 10.000-12.000 zakken per dag op het Agricultural Produce Marketing Committee (APMC) binnen in tegenstelling tot de 17.000-18.000 zakken onder normale omstandigheden.

De prijs voor gedroogde ui ligt op de internationale markt tussen de 1,57 en 1,70 euro per kg. Voor de industrie is het zaak om de prijs tijdens het seizoen te verminderen, idealiter tussen de 1,30 en 1,43 euro per kg, zodat de groothandelsprijs op de binnenlandse markt rond de 13 eurocent per kg ligt. Deze prijs is noodzakelijk, omdat de producenten van gedroogde ui anders niet kunnen concurreren op de internationale markt. Blijven de prijzen ongunstig, dan is de industrie genoodzaakt om de de productie vroegtijdig te stoppen. 

India heeft 75 units waar uien worden gedroogd, waarvan 65 zijn gevestigd in Mahuva. Industrie-experts zeggen dat 15 % van gedroogde uien in eigen land wordt verbruikt, waarna de rest wordt verscheept naar Europa, de VS, Rusland en naar tal van andere landen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven