Verwacht herstel in komende weken

Kaki-prijzen daalden in twee weken 35%

In week 43 tot 44 is de prijs van het kaki
varieteit Bright Red gedaald van € 0,70 naar € 0,44 per kilo. Dit blijkt uit gegevens van de Agro-food Price Observatory of Valencia, Spanje's grootste kaki-producent. Toch begint de vraag te herstellen volgens de voorzitter van de Spaanse Kaki Association, Vicente Masia.

De prijzen werden onder andere beïnvloed door de kleine afmetingen als gevolg van droogte en de grote hoeveelheden van tweede klasse fruit door hagel aan het begin van de zomer. 

"Rusland is een markt waar kleinere kaki's gemakkelijk kunnen worden verkocht, maar door het verbod op export naar dit land moest dit op andere markten worden opgevangen", zegt Vicente Masia.

In deze tijd van het seizoen voldoet het fruit aan de voorwaarden om te worden opgeslagen. Marketeers kunnen de verkoop van hun producten vertragen tot de temperaturen dalen en de vraag weer stijgt. De kaki's zijn ook al geschikt om te worden verscheept naar verre markten. Door het Russische veto zal er worden verwacht dat er meer zal worden verzonden naar niet-EU-landen, zoals de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Azië en het Midden-Oosten.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven