Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Terugblik in foto's

New Covent Garden Market 40 jaar

Veertig jaar geleden op 11 november 1974 opende New Covent Garden Market voor het eerst haar deuren met de belofte om voortdurend te zorgen voor verse producten in Londen. Ze zijn trots om dag en nacht de producten met de hoogste kwaliteit en de beste service te bieden.

Een geschiedenis van de markt
De naam Covent Garden dateert uit de middeleeuwen toen de abdij van Westminster de 'Convent Garden' in handen had van waaruit overschotten werd verkocht aan de Londenaren. In 1670 verleende Charles II een charter om een formele markt te houden.
De markt groeide snel en de markt werd uitgebreid naar 30 hectare in 1829-1830. Tegen het einde van de 19e eeuw was het de belangrijkste markt van verse producten in het Verenigd Koninkrijk. Producten uit verschillende landen kwamen naar de Londense dokken om de hotels, restaurant, winkels en kraampjes op straat van producten te voorzien. Een groot deel van de innovatieve en exotische producten werd landelijk verspreid, maar ook naar Schotland en Ierland.

Hoewel het erg succesvol was, was de markt een chaotische plek. In 1890 begonnen veel mensen te klagen over de files in de smalle straatjes. Na de Tweede Wereldoorlog, en met de komst van grotere voertuigen, werden de opstoppingen nog erger. De regering erkent dat betrokkenheid van de publieke sector noodzakelijk was. In 1961 werd de Covent Garden Market Authority. Nine Elms werd de nieuwe plek voor de markt. De bouw van de winkel begon in 1971.
Op maandag 11 november 1974 begon de grootste groothandel in fruit, groenten en bloemen in het Verenigd Koninkrijk te verkopen vanuit deze nieuwe plek. Binnen 10 jaar kwam er een grote verandering in de markt: supermarkten stopten met kopen via de groothandelaren en gingen rechtstreeks naar de leveranciers. New Covent Garden Market evolueerde naar een distributiecentrum vooral voor horeca. 

Koninklijke Opening
Op donderdag 26 juni 1975 waren Hare Majesteit de Koningin en de Hertog van Edinburgh aanwezig bij de Royal Opening.Het was een zonnige dag. Er kwam een enorm aantal vrienden en familie van de mensen van Covent Market om mee te vieren en de koninklijke bezoekers te verwelkomen. 

De koningin en de hertog van Edinburgh bezochten de Buyers' Walk en de Flower Market, waar ze handelaren ontmoetten. Daarnaast hield de koningin een toespraak en onthulde het een plakkaat ter herinnering van de opening.

Toen en Nu
Sinds de start van de koop vanuit Nine Elms is er veel veranderd in de voedsel- en bloemenhandel. Wat er niet is veranderd, is de passie voor de hoogste kwaliteit en beste service. Koelwagens zijn overal aanwezig en er zijn producten aanwezig op onze Buyers' walk, die je 40 jaar geleden niet kon vinden. 

In 1974 was het meest geconsumeerde fruit de appel en de meest populaire groente (exclusief aardappelen) was kool. Vandaag blijken we gek op bananen en we verbruiken meer uien dan welke andere groente.De centrale rijen van de groente- en fruitmarkt in de jaren '70 (linksboven) ... en nu (rechtsboven). Het laden en lossen van voertuigen in de jaren '70 (linksonder)... en nu (rechtsonder).


Buyers' Walk in de jaren '70... en nu.


Bekende gezichen
De Covent Market is trots dat het veel bekende gezichten mag verwelkomen: van politici tot TV-chefs en zelfs modellen.


Margaret Thatcher genietend van een drankje na de ochtendverkoop.


Promotie voor Herbie Goes Bananas.

40 Jaar Plezier
Elke week is er iets anders aan de hand in de Market. Van TV- en radiospots tot modeshows, promoties en volledige concerten. 

Handelaren door de jaren heen
De Market is niets zonder de mensen die het zo speciaal maken. Generaties lang zijn hier aanwezig en er zijn vrienden gemaakt voor het leven. 

Haal uw boekje over 40 jaar New Covent Garden Market
New Covent Garden Market heeft een boekje gemaakt met deze foto's en nog veel meer. Je kan het hieronder downloaden of je kunt vragen of deze wordt opgestuurd. Contacteer hiervoor info@cgma.co.uk of bel naar 020 7501 3495.

Download het boekje '40 jaar' door hier te klikken [11MB].

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.