Fruitful School brengt scholieren vers fruit

Fruit op scholen wél mogelijk

Als tegenbeweging op het besluit om het EU-schoolfruitprogramma te beëindigen, is er een nieuw initiatief gestart. Scholieren worden nu door 'Fruitful School' voorzien van vers fruit. Sinds 2010 werd schoolfruit voor driekwart gesubsidieerd door de Europese Commissie.

'Fruitful School', een initiatief van Fruitful Office, is in het leven geroepen om scholieren te informeren en bewust te maken van de voordelen van fruit. Het is belangrijk dat kinderen al van jongs af aan leren dat fruit onderdeel is van een gezonde levensstijl. "Dit is zeker van belang in een tijd waar obesitas steeds vaker een probleem wordt", aldus Jacob Nawijn, een van de initiatiefnemers. Daarnaast zorgt het geregeld eten van fruit ook voor een beter concentratievermogen.


De Catharinaschool in Amsterdam is de eerste school, die op 21 november aanstaande fruit aangeboden krijgt. Het fruit wordt geleverd in een mand en de kinderen worden op een grappige manier geïnformeerd over de toegevoegde waarde van vers fruit in een gezond eetpatroon.

Bedrijven hebben de mogelijkheid om lokale scholen te sponsoren. Rabobank Amsterdam is het eerste bedrijf dat zich heeft aangesloten bij dit initiatief en ook Aethon heeft toegezegd deel te gaan nemen. "We hopen erop dat meerdere bedrijven zullen aanhaken", aldus mede initiator Sebastian Brokmann. Op dit moment kan er aan 200 kinderen vers fruit worden aangeboden. Het streven is om binnen afzienbare tijd 100 scholen te kunnen voorzien van vers fruit.

Voor meer informatie kunt u kijken op:
www.fruitfuloffice.nl/fruitfulschool

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.